GK Trick

Important CURRENT AFFAIRS Question and Answer

CURRENT AFFAIRS
like emoticon like emoticon
1.Union Cabinet has recently allowed ____per cent foreign direct investment (FDI) under the automatic route for white label ATM?
aNS-100
2.President Pranab Mukherjee on 9 Sep 2015 conferred the Gandhi Peace Prize for the year 2014 on?
Ans-ISRO
3.Queen Elizabeth II on 9th September 2015 became the longest-reigning Monarch of Britain. She surpassed the previous record held by?
Ans-Queen Victoria
4.Who has recently become the first Indian golfer to qualify for the prestigious President’s Cup of Golf?
Ans-Anirban Lahiri
5.Name the renowned Agriculture expert who was recently appointed as full time member of NITI Aayog?
Ans-Ramesh Chand
6.Who was on 9 Sep 2015 appointed as first woman Director General of DRDO?
Ans-J Manjula
7.Union government on 9 Sep 2015 approved ___ per cent hike in Dearness Allowance for Central Government of Employees?
Ans-6 %
8.Who was recently appointed as the new director for NCERT?
Ans-Hrushikesh Senapathy
9.Prime Minister Narendra Modi on 10 Sep 2015 has inaugurated 10th World Hindi summit in?
Ans-Bhopal
10.Election Commission on 9 Sep 2015 announced assembly polls in five phases between 12th of October and 5th of November for which satte?
Ans-Bihar
5 Banking and SSC : Important CURRENT AFFAIRS Question and Answer CURRENT AFFAIRS like emoticon   like emoticon 1.Union Cabinet has recently allowed ____per cent foreign direct investment (FDI) under the ...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science