GK Trick

General Questions on Human Body

--
Must Read
1.What is the name of the biggest part of the human brain?
Ans-The Cerebrum

2.The colored part of the human eye that controls how much light passes through the pupil is called the?
Ans-Iris

3. What is the name of the substance that gives skin and hair its pigment?
Ans-Melanin

4. The muscles found in the front of your thighs are known as what?
Ans-Quadriceps

5.What substance are nails made of?
Ans-Keratin

6.What is the human body’s biggest organ?
Ans-The skin

7.The innermost part of bones contains what?
Ans- Bone marrow

8.How many lungs does the human body have?
Ans-2

9. Another name for your voice box is the?
Ans-Larynx

10. The two holes in your nose are called?
Ans-Nostrils

11. The bones that make up your spine are called what?
Ans-Vertebrae

12.What is the name of the long pipe that shifts food from the back of your throat down to your stomach?
Ans-The esophagus

13.Urine gets its yellow colour from ________.
Ans-Urochrome

14. __________ is referred to as the graveyard of RBCs.
Ans-Spleen

15. ______________ refers to insufficient blood supply in human beings.
Ans-Hemostasis

16.Which is the longest bone in human body?
Ans-Femur

17.Where in the body is Insulin produced?
Ans-The Pancreas

18.What is the hardest bone in the Human Body?
Ans-Jaw Bone

19. How many chambers are there in the Human Heart?
Ans-4

20.Which finger's nail grows the quickest?
Ans-The Middle

5 Banking and SSC : General Questions on Human Body -- Must Read 1.What is the name of the biggest part of the human brain? Ans-The Cerebrum 2.The colored part of the human eye that contro...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science