GK Trick

India's Rank In different global indexes/various indexes


1.India Rank In Global Peace Index 2015?
Ans: 143
Note: First Place: Iceland
2. What is the India’s rank in 2015 Global Hunger Index (GHI) report?
Ans: 80th
Note: First Place: Mauritius
3.India Rank In GDP(PPP)?
Ans: 3 rd
Note: PPP= Purchasing Power Parity
Note: First Place: China, Second Place: US
4. India's rank globally for maximum hospitals?
Ans: 2 nd
Note : 1st china
5. India Rank in Transparency International latest Corruption Perception Index.
Ans: 76th
Note: First Place: Denmark
6. India Rank in World Happiness Report 2016?
Ans: 118 th
Note: First Place: Switzerland
7. What is the India’s rank in Gender inequality index 2015?
Ans: 127 th
8. India Rank in Human Development Index 2015?
Ans: 130 th
Note: First Place: NorWay
9. According To World Bank Report India Rank In ease of doing business?
Ans:130 th
Note: First Place: SingaPore
10. India Rank in Global Competitiveness Report 2015-16 ?
Ans: 55th
Note: First Place: Switzerland
11.India Rank in World Press Freedom Index 2015
Ans: 136 in the list of 180 countries
Note: First Place: Finland
12. India Rank in Global Environment PerFormance Index 2015?
Ans: 155 Th
Note: First Place: Switzerland.
13. India Rank in Global index of talent competitiveness?
Ans: 11th
Note: First Place: Switzerland.
14. India Rank in Global Innovation Index 2015?
Ans: 81th
Note: First Place: Switzerland.
15. India Rank in World’s most valuable nation brands report 2015?
Ans: 7 th
Note: First Place: US
5 Banking and SSC : India's Rank In different global indexes/various indexes 1.India Rank In Global Peace Index 2015? Ans: 143 Note: First Place: Iceland 2. What is the India’s rank in 2015 Global Hunger Index (GHI) ...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science