GK Trick

English Language Quiz (Error Detection) for IBPS Clerk Prelims

Directions (1-15): Read each of the following sentences to find out if there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number (A, B, C or D) of this part is your answer. If there is no error in the statement, then mark option (e) as your answer choice.

Q1. It is true statement (A)/ that a man’s happiness (B)/ or sorrow are to a (C)/ great extent in his own hands. (D)/ No Error (E).
 A
 B
 C
 D
 E

Q2. Tyranny is one (A)/ of those evils which (B)/ tend to (C)/ perpetuate itself. (D)/ No Error (E).
 A
 B
 C
 D
 E

Q3. Aurangzeb will succeed (A)/ to the title in (B)/ the event of the (C)/ death of his elder brother. (D)/ No Error (E)
 A
 B
 C
 D
 E

Q4. Ramesh has made to himself a pair (A)/ of batting gloves which is no less protective (B)/ than any of the professional (C)/ batting gloves available in the market. (D)/ No Error (E)
 A
 B
 C
 D
 E

Q5. Raman was the player (A)/ whom they (B) intended should be (C)/ their captain next year. (D)/ No Error (E)
 A
 B
 C
 D
 E

Q6. Rohit said to Raman, (A)/ ‘You are not the first (B)/ person who has had a (C)/ heart-break in love’.(D)/ No Error (E)
 A
 B
 C
 D
 E

Q7. The blue eyed student, who (A)/ every teacher in the school thought so (B)/ highly of, failed to win even (C)/ the third prize at the competition. (D)/ No Error (E)
 A
 B
 C
 D
 E

Q8. Approximately speaking, (A) the distance through (B)/ the nearest town (C)/ from here is 2 kilometres. (D)/ No Error (E)
 A
 B
 C
 D
 E

Q9. I have never likened the phrase (A)/ ‘Iron Man’ for Patel, suggesting (B)/ that he was rigid and (C)/ unshakeable in his views. (D)/ No Error (E)
 A
 B
 C
 D
 E

Q10. I belong to the era when (A)/ Patel was negotiating the integral (B)/ of the princely states into (C)/ the Indian Union. (D)/ No Error (E)
 A
 B
 C
 D
 E

Q11. The statue is of a man who (A)/ had not wanted to make a claim (B)/ to be taller, but to be one among (C)/ the people has been build. (D)/ No Error (E)
 A
 B
 C
 D
 E

Q12. Filmmakers, actors and animal rights (A)/ activists will take part in a global march (B)/ demand for justice for tigress Avni (C)/ and her two 10-month-old cubs on Sunday. (D)/ No Error (E)
 A
 B
 C
 D
 E

Q13. Change of names of cities (A)/ and roads has been (B)/ an ongoing process (C)/ in independent India. (D)/ No Error (E)
 A
 B
 C
 D
 E

Q14. “Delhi’s air quality on Saturday improved to the ‘very poor’ (A)/ category after local pollutants “reduced significantly” (B)/ and the contribution from stubble burning remained (C)/ “marginal” due to wind speed”, authorities said. (D)/ No Error (E)
 A
 B
 C
 D
 E

Q15. The protesters will be demanded (A)/ safety for Avni’s cubs, an investigation (B)/ into the killing and the resignation (C)/ of Forest Minister Sudhir Mungantiwar. (D)/ No Error (E)
 A
 B
 C
 D
 E










SOLUTIONS

1.C
2.D
3.E
4.A
5.B
6.E
7.A
8.B
9.A
10.B
11.D
12.C
13.A
14.E
15.A

5 Banking and SSC : English Language Quiz (Error Detection) for IBPS Clerk Prelims Directions (1-15): Read each of the following sentences to find out if there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in ...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science