GK Trick

English Language Quiz For IBPS Clerk Pre

Directions (1-15): In each of the following sentences, there is a blank space. Below each such sentence, there are five options with one word each. Fill up the blanks with the word that makes the sentence grammatically and contextually correct.

Q1. Raman’s excellence in sports yielded rich ______ as he got a scholarship.
(a) Money
(b) Wealth
(c) Praise
(d) Dividends
(e) None  of these

Q2. The Manager has ______ to resign because all his proposals have been turned down by his superiors.
(a) Begun
(b) Threatened
(c) Often
(d) Opt
(e) Given

Q3. The mandate of the Environment Committee is to put a brake to the accelerating spread of the highly contagious disease across the ______ states.
(a) Contiguous
(b) Far-flung
(c) One
(d) Sound
(e) None of these

Q4. Parul said, ‘I am not hungry and _____ I don’t like eggs’.
(a) Beside
(b) Otherwise
(c) However
(d) Besides
(e) Another

Q5. The Agriculture Minister’s speech ______ during yesterday’s rally has been reported by all the newspapers.
(a) Said
(b) Gave
(c) Retreated
(d) Delivered
(e) Release

Q6. The Reserve Bank of India is ______ the economy to grow at a satisfactory rate in the coming quarter.
(a) Thrilled
(b) Expecting
(c) Happy
(d) Hope
(e) Both (a) & (c)

Q7. The performance of our players ______ been rather worse than I had expected.
(a) Have
(b) Has
(c) Is
(d) Having
(e) Haven’t

Q8. It is always better to make people realise the importance of discipline than to ______ it on them.
(a) Demand
(b) Forced
(c) Impose
(d) Keep
(e) None of these

Q9. The contesting candidates from both the major parties agreed to share a common platform while ______ for votes.
(a) Demanding
(b) Ask
(c) Contesting
(d) Canvassing
(e) None of these

Q10. Yoga and meditation seem to be ______ modern men and women deal effectively with anxiety.
(a) Helping
(b) Arrange
(c) Attending
(d) Affected
(e) None of these

Q11. While we would like all Indian children to go to school, we need to ______ why they do not.
(a) Discover
(b) Bogus
(c) Ponder
(d) Slender
(e) None of these

Q12. The Central government has decided to cut excise duty on petrol and diesel by Rs. 1.5/litre each and has ______ the state owned fuel retailers to subsidise the price by another Re 1 a litre.
(a) Termed
(b) Decided
(c) Told
(d) Asked
(e) Demand

Q13. Fresh snowfall in the higher reaches of Kashmir has forced ______ of the Srinagar-Leh highway.
(a) Shut
(b) All
(c) Closure
(d) Deletion
(e) None of these

Q14. Pankaj was unmoved by the criticism and held on to his opinion ______.
(a) Determinant
(b) Instead
(c) Forced
(d) Firmly
(e) Anonymously

Q15. Umesh said that he was not ______ to sell Harish his mobile unless he offered a more realistic price for it.
(a) Prepared
(b) Favour
(c) Satisfying
(d) Thought
(e) Offered











SOLUTIONS

1.D
2.B
3.A
4.D
5.D
6.B
7.B
8.C
9.D
10.A
11.C
12.D
13.C
14.D
15.A

5 Banking and SSC : English Language Quiz For IBPS Clerk Pre Directions (1-15): In each of the following sentences, there is a blank space. Below each such sentence, there are five options with one wo...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science