GK Trick

English Language Quiz (Miscellaneous) for IBPS Clerk Prelims

Directions (1-5): Rearrange the following five sentences (A), (B), (C), (D) and (E) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

A. and dance performances in Nehru Park. His scheduled participation in a Spic Macay programme

B. about the threats to free expression, the programme was abruptly cancelled,

C. this weekend was always going to be a big draw. But in a move that should shock anybody concerned

D. after its sponsor, the Airports Authority of India, suddenly bailed out.

E. M. Krishna, a leading Carnatic vocalist, has previously commanded a full lawn in Delhi’s chilly season tradition of classical music

Q1. Which of the following will be the FIFTH sentence after the rearrangement?

 A
 B
 C
 D
 E

Q2. Which of the following will be the SECOND sentence after the rearrangement?
 A
 C
 E
 D
 B

Q3. Which of the following will be the FIRST sentence after the rearrangement?
 A
 C
 E
 D
 B

Q4. Which of the following will be the FOURTH sentence after the rearrangement?
 A
 B
 C
 D
 E

Q5. Which of the following will be the THIRD sentence after the rearrangement?
 A
 C
 E
 D
 B

Direction (6-15): Read each of the following sentences to find out if there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number (A, B, C or D) of this part is your answer. If there is no error in the statement, then mark option (e) as your answer choice.



Q6. There are so many (A)/ people at the party (B)/ that it is hardly impossible (C)/ to keep a count. (D)/ No Error (E).

 A
 B
 C
 D
 E

Q7. Rohit’s father told the (A)/ police that his whereabouts (B)/ is not known (C)/ since last week. (D)/ No Error (E).
 A
 B
 C
 D
 E

Q8. When I visited the (A)/ poor man’s house in Thane, (B)/ his miserable condition (C)/ made me to weep. (D)/ No Error (E)
 A
 B
 C
 D
 E

Q9. When Raman asked (A)/ the organiser about his (B)/ winning chance he said (C)/ that either of the five contestants could win. (D)/ No Error (E)
 A
 B
 C
 D
 E

Q10. It is believed that (A)/ Sachin Tendulkar showed (B)/ an aptitude for cricket (C)/ at a very early age. (D)/ No Error (E)
 A
 B
 C
 D
 E

Q11. The Guru said to (A)/ the audience that we all (B)/ will have to atone (C)/ for our misdeeds. (D)/ No Error (E)
 A
 B
 C
 D
 E

Q12. The Controller of examination announced (A)/ at a press conference yesterday that (B)/ the annual examination will (C)/ begin on Monday. (D)/ No Error (E)
 A
 B
 C
 D
 E

Q13. The investigating officer furnished the (A)/ honourable Supreme Court with (B)/ all the necessary information (C)/ concerning the case. (D)/ No Error (E)
 A
 B
 C
 D
 E

Q14. Given the way India’s air quality monitoring infrastructure (A)/ is set up, most cities have only a single air (B)/ monitoring device that provide continuous (C)/ real-time updates on pollutants. (D)/ No Error (E)
 A
 B
 C
 D
 E

Q15. There are several questions that (A)/ arise from this unprecedenting attempt by the (B)/ Centre to use powers under (C)/ the Reserve Bank of India Act, 1934. (D)/ No Error (E)
 A
 B
 C
 D
 E








 SOLUTIONS

1.D
2.A
3.C
4.B
5.B
6.C
7.C
8.D
9.D
10.E
11.E
12.D
13.E
14.C
15.B

5 Banking and SSC : English Language Quiz (Miscellaneous) for IBPS Clerk Prelims Directions (1-5): Rearrange the following five sentences (A), (B), (C), (D) and (E) in the proper sequence to form a meaningful paragraph a...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science