GK Trick

FIRST IN WORLD MUST READ


1.Name of first Men to climb Mt. Everest ?
Ans--Sherpa Tenzing Norgay and Sir Edmund Hillary (29th May, 1953)

2.Who won first Nobel prize for physics ?
Ans--W.K. Roentgen (Germany)

3.Who was first to won Nobel prize of Economics ?
Ans--Ragnar Frisch (Norway) and Jan Timbergen (Holland)

4.Who was first woman president of a country ?
Ans--Maria Estela Peron of Argentina

5. Who was first female Space Tourist ?
Ans--Mrs. Anousheh Ansari in 2004

6.Name of the First Religion of World ?
Ans--Sanatan Dharma

7. Name of the first Country to print books ?
Ans--China

8.Which country won first World Cup Football ?
Ans--Uruguay in 1930

9.First Woman Prime Minister Of Any Muslim Country ?
Ans--Benazir Bhutto (Pakistan)

10. Name of the first country to issue paper currency ?
Ans--China

11.Name of the first Country to make a constitution ?
Ans--USA

12.Who was the first person to sail around the world ?
Ans--Ferdinand Magellan

13. Name of First Woman Prime Minister of a Country ?
Ans--Mrs. Srimavo Bhandarnayake (Sri Lanka)

14.Who was first woman to climb Mount Everest ?
Ans--Junko Tabei (Japan)

15.Name of the first man to go into the space ?
Ans--Major Yuri Gagarin (USSR)

16.First men to fly an aeroplane ?
Ans--Wright Brothers

17.Who was the first person to win the Nobel prize for Peace ?
Ans--Jin F. Dunant (Switzerland)and Frederic Peiry (France)

18.Who was first space tourist ?
--Ans--Dennis Tito of USA in 2001

19.Who was first European Invader of Indian Soil ?
Ans--Alexander

20.Who was the first man to draw the map of earth ?
Ans--Anexemander

5 Banking and SSC : FIRST IN WORLD MUST READ 1.Name of first Men to climb Mt. Everest ? Ans--Sherpa Tenzing Norgay and Sir Edmund Hillary (29th May, 1953) 2.Who won first Nobel prize...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science