GK Trick

Gk Questions Asked In Today (2.04.2016) RRB Exam Shift-1/Slot-1

Gk Questions Asked In Today (2.04.2016) RRB Exam Shift-1/Slot-1


1. Project Tiger Was Introduced In
Ans: 1973
2. Which Country Got Independence In 2011?
Ans:South Sudan
3.Which Of The Following Planets Have No Moons(Mars, Jupiter, Saturn)
Ans:Venus
4. Ramkhelia Flok Dance Famous In
Ans: Bihar
5.First fast acting anti rabies drug launched in
Ans:Pune, india(rabies human monoclonal antibody)
6.Space X extreme Emissions mission
Ans: DSCOVR
7.Most piglet
Ans: Tardigrade
8.Rugby world cup 2019 venue
Ans: japan
9.Radium is obtained from which mineral PITCHBLENDE or URANINITE
Ans:Both
10.Who is the governor general of Jallianwalla Bagh issue
Ans: Dyer (1919)
11.Line:roar::owl:
Ans: hoot
12.Yemeni Nobel Peace prize winner 2011
Ans: Tawakkol
13.CRISPR Full From
Ans: Clustered regularly-interspaced short palindromic repeats
14.Saffron is cultivated in India in
Ans: Jammu and Kashmir
15.First man in to outer space
Ans: Yuri Gagain
16.Capital of Gujarat
Ans: Gandhi nagar
17.Brahama puthra River Does not passes through
Ans: Myanmar
18.Great Ashoka
Ans: MAURYA DYNSTAY
19.First defense to satellite of India
Ans: GSAT- 7
20.First From periodic table
Ans: Mendeleev
21. Nasa Pluto mission
Ans: New Horzons
22.Homosapiens means
Ans: wise man
23.Who designed the building of the Indian Parliament?
Ans. Sir Edwin Lutyens.
24.In which Olympic year did women participated in all events for first time?
Ans. 2012 London Olympics.
25.In which cells Mitochondria doesn't exists?
Ans. Erythrocytes (red blood cells).
26.NaCl is what (Options: Salt, Water, Sugar and one more option)?
Ans. It's a salt.
27.What is minimum age required to become PM of nation?
Ans. 25 years.
28.The image formed on the retina of human eyes is?
Ans. Real and inverted.
29.If we double the resistance of wire, the effect on voltage would be?
Ans. Voltage would get decrease.
30.Sri Lanka got Independent in which year?
Ans. 1948.
31.Study of organisms and their environment?
Ans. Ecology.
32.The term "Wood shot/Hairpin shot" is associated with which sport?
Ans. Badminton.
33.Currency of Korea?
Ans. South Korean Won.
Gk Questions Asked In Today (2.04.2016) RRB Exam Shift-2/Slot-2
1.Height of badminton net above ground level?
Ans. 1.524 meter
2.Molecular formula for sugar?
Ans. C12H22011.
3.Which monument was built to commemorate the eradication of plague?
Ans. Charminar.
4.Father of Indian Space Programmes.
Ans. Dr. Vikram Sarabhai.
5.Which was first geostationary satellite launched in India?
Ans. Ariane Passenger Payload Experiment (APPLE) in 1981.
6.World's first space tourist?
Ans. Dennis Tito.
7.Air conditioner was invented by
Ans. Willis Carrier.
8.How many tastes buds are present in tongue?
Ans.5.
9.Oldest oil reserves in India?
Ans. Digboi.
10.White desert in India?
Ans. Rann of Kuch desert.
11.Kidney stone is caused by?
Ans. Calcium Oxalate.
12.Who introduced Orthodox Christianity in Russia?
Ans. Vladimir.
13.Which of following element is found in room temperature?
Ans. Mercury.
14.Which of following colour has least wavelength?
Ans. Violet.
15.Which thing was discovered by Alexander Fleming?
Ans. Penicillin.
16.Mughal dynasty was established by?
Ans. Babar.
17.First President of INC?
Ans. W.C. Bonnerjee.
18.Noble prize recipient of India in 2014 for peace?
Ans. Kailash Satyarthi.
19.Mode of 53, 54, 55, 55, 55, 54, 55, 56, 57, 69 and 37?
Ans. 55.
20.On which planet frozen water is found?
Ans. Pluto.
21.How many bones a Infant baby have?
Ans. Around 300.
22.National Anthem of India was composed by?
Ans. Rabindranath Tagore
23.Dog : Kernel :: Bee : ?
Ans. Beehive.
24.What is tri colour ratio of Indian National Flag?
Ans. Width : Length = 2:3
25.First woman President of Pakistan?
Ans. Benazir Bhutto
26.Tennis is played on which surface?
Ans. Hard, Grass and Clay courts.
Gk Questions Asked In Today (2.04.2016) RRB Exam Shift-3/Slot-3
1. what is invented by Shiva Ayyadurai ?
Ans. E-mail
2. Solid iodine colour
Ans. Purple
3. Golden temple situated At which river
Ans: Rabi
4. 2016 world economic From summit Held On
Ans: Davos (Switzerland)
5. 1 st Nobel prize in literature
Ans: Sully Prudhomme (French)
6. Last mauryan Emperor
Ans:brihadratha
7. Jayakwadi Dam on which river
Ans: Godavari
8. Where the Indian flag hoisting by defiance minster of India in 2016?
Ans: Pahari mandir(Ranchi)
9. Ph value below 7
Ans: Acidic
10. The 100 Years' War was a long struggle between Which Countries (1337 to 1453)
Ans: England and France
5 Banking and SSC : Gk Questions Asked In Today (2.04.2016) RRB Exam Shift-1/Slot-1 Gk Questions Asked In Today (2.04.2016) RRB Exam Shift-1/Slot-1 1. Project Tiger Was Introduced In Ans: 1973 2. Which Country Got Indepen...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science