GK Trick

RRB NTPC GK QUESTIONS ASKED TODAY 5 th April 2016

1.When was economic liberalisation in India started?
Ans-1991
2.Which is Laccadive Sea?
Ans- Lakshadweep Sea
3.Name of the parent company of Google?
Ans- Alphabet
4.Who wrote unknown Indian?
Ans- Nirad C. Chaudhuri
5.Name of India’s first satellite?
Ans- Aryabhata
6.Where is shore temple located?
Ans- Mahabalipuram, Tamil Nadu
7.Who is Father of White Revolution?
Ans-Verghese Kurien
8.Who was the brand ambassador of Seychelles?
Ans-AR Rahman
9.What is Victoria Memorial?
Ans- Museum
10.Who was the Governor-General after Mountbatten?
Ans-C.Rajagopalachari
11.When is Earth Day? 
Ans-22-Apr
12.On which planet NASA found water?
Ans-Mars
13.Who wrote Calvin and Hobbes comic strip?
Ans-Bill Watterson
14.What is the full form of GSM?
Ans-Global System for Mobile Communication
15.What is the full form of DNA?
Ans-Deoxyribose Nucleic Acid
16.First Women Doctor in the world?
Ans-Elizabeth Blackwell
17.Which Acid is in Grapes?
Ans-Tartaric acid
18.South Africa currency?
Ans-Rand
19. How many Muscles uses for eyeball?
Ans-6 Muscles
20.What are the No of players in polo?
Ans-4

5 Banking and SSC : RRB NTPC GK QUESTIONS ASKED TODAY 5 th April 2016 1.When was economic liberalisation in India started? Ans-1991 2.Which is Laccadive Sea? Ans- Lakshadweep Sea 3.Name of the parent compa...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science