GK Trick

CURRENT AFFAIRS April 2016

1.World Intellectual Property Day is observed on?
Ans--26 April

2.ISRO on 28 April 2016 will laucnch navigation satellite IRNSS-1G on board India's versatile launch vehicle?
Ans--PSLV C33

3.What was the theme of the World Intellectual Property Day 2016 observed on 26 April 2016?
Ans--Digital Creativity: Culture Reimagined

4.Who among the following sports women has been recently (April 2016) nominated to Rajya Sabha?
Ans--Mary Kom

5.As announced recently, no mobile handset will be sold in India without the facility of identifying the location through Satellite based GPS from?
Ans--January 2018

6.Which country will host the 2018 Commonwealth Judo Championships?
Ans--India

7._____ has recently become the first Indian company to sign up for “EP100”, a global energy productivity campaign?
Ans--Mahindra & Mahidra

8.Dattu Baban Bhokanal who qualified for the 2016 Rio Olympics is related to?
Ans--Rowing

9.Name the football player who on 25 April 2016 won the Football Players’ Association of India (FPAI) Indian Player of the Year award?
Ans--Jeje Lalpekhlua

10.Banharn Silpa-archa who died on 23 April 2016 was the former prime minister of?
Ans--Thailand

5 Banking and SSC : CURRENT AFFAIRS April 2016 1.World Intellectual Property Day is observed on? Ans--26 April 2.ISRO on 28 April 2016 will laucnch navigation satellite IRNSS-1G on boar...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science