GK Trick

Error Detection For SBI Clerk Prelims 2018

Directions (1-15): In each of the questions given below a sentence is given which is divided into 5 parts. Out of the given 5 parts, one is grammatically correct and the rest are not. It is then followed by 5 options which gives one of the option as a correct one. Choose the option which is grammatically correct. If all the parts are grammatically correct then answer according to the options given below.

Q1.  They are complicited in this(A)/ violent by their deliberate negligence,(B)/ to saying the least, if not(C)/ active support, by not come(D)/ to the rescue of Muslims in a timely manner(E). 
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) E

Q2. We kept spoken to all the(A)/ responsible officers, they kept(B)/ reassure us that there was nothing(C)/ to worrying about and that(D)/ they would taken care(E). 
(a) B
(b) C
(c) D
(d) E
(e) A

Q3. They should have been preparing(A)/ to such a calamity(B)/. It looks like callous(C)/ disregarding for the safety of(D)/ the student minority in that country(E).
(a) A
(b) E
(c) B
(d) D
(e) C

Q4. A company may be opening(A)/ a significant number of new stores(B)/ almost every year, which in turn(C)/ could cause its total revenue(D)/ to increase year after year(E).
(a) D
(b) B
(c) All are correct
(d) A
(e) C

Q5. This shows the government’s arrogant(A)/ and unilateral move to bulldozer(B)/ all the financing business(C)/ without discuss them on(D)/ the floor of the House(E).
(a) E
(b) A
(c) C
(d) D
(e) B

Q6. Though they might not be debarred(A)/ from conducting arbitration in India arised out(B)/ of international commercial arbitration, they will be(C)/ governed by the code of conducting applicable(D)/ of the legal profession in India(E).
(a) B
(b) A
(c) D
(d) E
(e) C

Q7. The Secretary have every(A)/ intention of staying(B)/ because the critical(C)/ progress making(D)/ of national security(E).
(a) B
(b) A
(c) C
(d) E
(e) D

Q8. The two poisonings, just over a(A)/ decade apart, has raised serious(B)/ questions domestically on Britain’s ability(C)/ to protecting those seeking(D)/ politically asylum on its shores(E).
(a) B
(b) D
(c) A
(d) B
(e) E

Q9. On Tuesday, airport operations returning(A)/ to normally, while the wreckage of the(B)/ crashed aircraft laid near(C)/ the runway, guarding(D)/ by security personnel(E).
(a) D
(b) E
(c) B
(d) A
(e) C

Q10. A separate security source of(A)/ Gaza said the convoy is(B)/ also fire on(C)/ by unknown gunmen at the(D)/ time of the exploding(E).
(a) A
(b) B 
(c) C
(d) D
(e) E

Q11. A cathartic moment of the story(A)/ is when she came(B)/ face-to-face of(C)/ her father after(D)/ several of years(E).
(a) B
(b) C
(c) A
(d) E
(e) D

Q12. The message that Mathivanan would like(A)/ to convey to the audience through(B)/ this film is that impulsive(C)/ actions can lead to(D)/ unpleasant consequences(E).
(a) D
(b) B
(c) C
(d) E
(e) All are correct

Q13. I can specifically made fun(A)/ at them because unlike(B)/ certain other industries(C)/, people of Chennai(D)/ had a sense of humor(E).
(a) C
(b) A
(c) D
(d) E
(e) B

Q14. Minor irregularities on the road are soaking(A)/ up quite admirable by(B)/ the suspension, though the(C)/ diesel clatter do come into(D)/ the cabin of times(E). 
(a) A
(b) C
(c) D
(d) E
(e) B

Q15. Here, we come(A)/ across an huge cattle-fair(B)/, there bullocks(C)/ and buffaloes are(D)/ being auctioned(E).
(a) E
(b) B
(c) D
(d) A
(e) C










SOLUTIONS

1.E
2.A
3.E
4.C
5.A
6.B
7.A
8.C
9.B
10.D
11.E
12.E
13.A
14.B
15.A

5 Banking and SSC : Error Detection For SBI Clerk Prelims 2018 Directions (1-15): In each of the questions given below a sentence is given which is divided into 5 parts. Out of the given 5 parts, one i...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science