GK Trick

Current Affairs Questions & Answers

1)   Which charter is an attempt to bring accountability and transparency in EPFO functioning?
a. EPFO Charter 2017
b. Pension Fund Charter 2017
c. Citizens Charter 2017
d. None of the above

2)   A separate 24/7 DD channel has been announced for which eastern state in May 2017?
a. Jharkhand
b. Bihar
c. MP
d. UP

3)   MoS signed an MoU for development of skills in coastal area youth with which department?
a. MSME
b. MoEF
c. WCD Ministry
d. Ministry of Rural Development

4)   Who chaired the first Niti Aayog Samavesh meeting held in New Delhi on May 17, 2017?
a. Amitabh Kant
b. Ratan P Watal
c. Both of the above
d. Neither of the above

5)   Which new portal has ITD launched in May 2017?
a. Operation Clear Money
b. Operation Clean Money
c. Operation Constant Money
d. Operation Circulation Money

6)   CCEA has approved a new coal linkage policy to ensure adequate supply of ___ to power plants.
a. Coal
b. Dry fuel
c. fuel
d. All of the above

7)   Who has become the first Indian woman to scale Mount Everest for the 4th time?
a. Anshu Jamsenpa
b. Arunima Sinha
c. Baichendri Pal
d. None of the above

8)   How many new indigenous PHWR were approved by cabinet in May 2017?
a. 12
b. 11
c. 10
d. 9

9)   Which state has made the state language compulsory in all its schools?
a. Odisha
b. Bihar
c. Jharkhand
d. West Bengal

10)   Which cricketer has launched a foundation to create awareness for mental and physical help to women and children?
a. Ajinkya Rahane
b. Ravi Shastri
c. Rahul Dravid
d. Suresh Raina











Solutions

1.C
2.A
3.D
4.C
5.B
6.D
7.A
8.C
9.D
10.D




5 Banking and SSC : Current Affairs Questions & Answers 1)   Which charter is an attempt to bring accountability and transparency in EPFO functioning? a. EPFO Charter 2017 b. Pension Fund Chart...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science