GK Trick

Quantitative Aptitude Questions for BOB PO and Dena Bank PO

Q1. Aman can finish a piece of work by himself in 42 days. Mohit, who is 1/5 times more efficient as Aman, requires X days to finish the work by working all by himself. What is the value of X?
(a) 39 days
(b) 40 days
(c) 35 days
(d) 42 days
(e) 37 days

Q2. Gourav fires two bullets from the same place at an interval of 15 minutes but Rohit sitting in a train approaching the place hears the second sound14 minutes  30 seconds after the first. What is the approximate speed of train (if sound travels at the speed of 330 meter per second)?
(a) 330/23 m/sec
(b) 330/29 m/sec
(c) 330/27 m/sec
(d) 330/31 m/sec
(e) None of the above

Q3. The daily work of 2 men is equal to that of 3 women or that of 4 youngsters. By employing 14 men, 12 women, and 12 youngsters a certain work can be finished in 24 days. If it is required to finish it in 14 days and as an additional labour, only men are available, how many of them will be required?
(a) 18 men
(b) 20 men
(c) 48 men
(d) 28 men
(e) None of these

Q4. Equal amounts of each Rs. 43,892 is lend to two persons for 3 years. One at the rate of 30% S.I. and second at the rate of 30% C.I. annually. By how much percent the C.I. is greater than the simple interest received in this 3 years duration?
(a) 33%
(b) 35%
(c) 37%
(d) 30%
(e) 43%

Q5. A man has 7 relatives. 4 of them are ladies and 3 gentlemen; his wife also has 7 relatives. 3 of them are ladies and rest gentleman. In how many ways can they invite 3 ladies and 3 gentlemen for a dinner party so that there are 3 of the man’s relatives and 3 of the wife’s relatives?
(a) 450
(b) 498
(c) 499
(d) 485
(e) 489

Q6. How many employees are taking training in Financial skills?
(a) 292
(b) 290
(c) 288
(d) 295
(e) 300

Q7. How many executives are taking training in HRM but not in computer skills?
(a) 47
(b) 80
(c) 81
(d) 79
(e) None of these

Q8. What percent of the total number of officers are taking training in Financial skills but not in HRM?
(a) 40%
(b) 45%
(c) 44%
(d) 36%
(e) 54%

Q9. How many executives are taking training in Financial skills?
(a) 120
(b) 124
(c) 126
(d) 125
(e) None of these

Q10. How many officers are taking training in Computer skills?
(a) 80
(b) 82
(c) 89
(d) 88
(e) 90











Solutions

1.C
2.B
3.B
4.A
5.D
6.A
7.C
8.C
9.B
10.D





5 Banking and SSC : Quantitative Aptitude Questions for BOB PO and Dena Bank PO Q1. Aman can finish a piece of work by himself in 42 days. Mohit, who is 1/5 times more efficient as Aman, requires X days to finish the wo...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science