GK Trick

Frequently asked questions of Static Awareness in Bank Exams

Q1. Logo and mascot of Asian Athletics Championships unveiled in Odisha capital. Who is the present chief minister of Odisha?
(a) Pema Khandu
(b) Naveen Patnaik
(c) Pawan Kumar Chamling
(d) V. Narayanasamy
(e) Shurhozelie Liezietsu

Q2. Edelweiss Tokio launches India's first life insurance Product. Where is the headquarter of Edelweiss Tokio?
(a) Delhi
(b) Kolkata
(c) Chennai
(d)  Mumbai
(e) None of these

Q3. Venu Rajamony appointed India’s Ambassador to Netherlands. What is the capital of Netherland?
(a) Amsterdam
(b) Managua
(c) Wellington
(d) Panama City
(e) Lisbon

Q4. Moon Jae-In began his five-year term as president of South Korea. What is the currency of South Korea?
(a) Leu
 (b) U.S. dollar
(c) Ruble
(d) Won
(e) Baht

Q5. Canara Bank is an Indian state-owned bank headquartered in Bangalore, in Karnataka. Who is the present CMD of Canara Bank?
(a) Rakesh Sharma
(b) M O Rego
(c) P S Jayakumar
(d) Kishore Piraji Kharat
(e) Chanda Kochhar

Q6. The Organization of the Petroleum Exporting Countries (OPEC) was founded in Baghdad,Iraq in which year?
(a) 1940
(b) 1960
(c) 1950
(d) 1980
(e) None of the above

Q7. What is tagline of New Delhi head quartered of Punjab National Bank?
(a) Khayaal Aapka
(b) Tradition of trust
(c) The name you can bank upon
(d) Developing Banking
(e) None of the above

Q8. Bodhgaya is a city of ancient historical and mythological significance.It is one of the major tourist attractions of?
(a) West Bengal
(b) Jharkhand
(c) Assam
(d) Bihar
(e) Odisha

Q9. Pusarla Venkata Sindhu (PV Sindhu) is an Indian?
(a) Cricket Player
(b) Chess player
(c) Footall player
(d) Lawn Tennis player
(e) Badminton player

Q10. “Kumharia” a proposed nuclear power plant is related to which State?
(a) Andhra Pradesh
(b) Gujarat
(c) Haryana
(d) West Bengal
(e) Uttar Pradesh

Q11. Who is the Governor of Tamil Nadu?
(a) Mr Edappadi K Palaniswami
(b) Pinarai Vijayan
(c) V.K. Sasikala
(d) T.T.V. Dinakaran
(e) Vidyasagar Rao

Q12. Where is head Quater of UNICEF?
(a) Geneva
(b) New York
(c) Paris
(d) Washington D C
(e) California

Q13. Sardar Sarovar Dam is being built on the river ___________.
(a) Krishna
(b) Tapti
(c) Narmada
(d) Mahanadi
(e) Chenab

Q14. Which among the following is a khareef crop?
(a) Wheat
(b) Maize
(c) Barley
(d) Mustard
(e) Peas

Q15. Vindhyachal Thermal Power Station in ______________, with an installed capacity of 4,760MW, is currently the biggest thermal power plant in India.
(a) Kutch, Gujarat
(b) Angul, Odisha
(c) Bilaspur, Chhattisgarh
(d) Singrauli, Madhya Pradesh
(e) Mirzapur, Uttar Pradesh










Solutions

1.B
2.D
3.A
4.D
5.A
6.B
7.C
8.D
9.E
10.C
11.E
12.B
13.C
14.B
15.D






5 Banking and SSC : Frequently asked questions of Static Awareness in Bank Exams Q1. Logo and mascot of Asian Athletics Championships unveiled in Odisha capital. Who is the present chief minister of Odisha? (a) Pema Kha...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science