GK Trick

General Awareness Questions for Bank of Baroda PO 2017

Q1. ALTBalaji, the digital platform of Balalji Telefilms Ltd has announced a partnership with mobile wallet major ______.
(a) HDFC Chillr
(b) Citrus
(c) ICICI Pockets
(d) PayTM
(e) MobiKwik

Q2. Kerala, Tripura and Arunachal Pradesh have joined the Centre’s power distribution company debt relief scheme named UDAY recently. UDAY stands for-
(a) Utkarsh Discom Assurance Yojna
(b) Ujjwal Disha Assurance Yojna
(c) Ujjwal Discom Assembly Yojna
(d) Ujjwal Discom Assurance Yojna
(e) Ujjwal Discom Assurance Yatra

Q3. The Government of India has signed a contract for the Discovered Small Fields (DSF) Bid 2016 with GEM Laboratories for extracting Hydrocarbons at Neduvasal. Neduvasal located in-
(a) Uttar Pradesh
(b) Odisha
(c) Tamil Nadu
(d) Gujarat
(e) Kerala

Q4. Which among the following e-commerce giant has made its entry in UAE by acquiring Souq.com, the Middle East’s largest online retailer?
(a) Jabong.com
(b) Amazon
(c) Snapdeal
(d) Flipkart
(e) None of the given options is true

Q5. PSLCs are tradable certificates issued against priority sector loans of banks. What does meaning of "Cs" in PSLCs?
(a) Cess
(b) Cities
(c) Census
(d) Certificates
(e) None of the given options is true

Q6. The Banking Ombudsman Scheme is introduced under Section 35 A of the Banking Regulation Act, 1949 by RBI with effect from -
(a) 1995
(b) 1999
(c) 1990
(d) 1982
(e) 1988

Q7. MTSS is a way of transferring personal remittances from abroad to beneficiaries in India. What does MTSS stand for-?
(a) Mobile Transfer Service Scheme
(b) Money Transfer System Scheme
(c) Money Timing Service Scheme
(d) Market Transfer Service Scheme
(e) Money Transfer Service Scheme

Q8. How much cash can payment be made to the beneficiary in India under MTSS?
(a) Rs 2, 00,000
(b) Rs 50,000
(c) Rs 1, 00,000
(d) Rs 10,000
(e) None of the given options is true

Q9. In which among the following countries, the 9th World Environmental Education Congress (WEEC) will be held?
(a) Canada
(b) Germany
(c) Japan
(d) Italy
(e) China

Q10. In the Historic move, Prime Minister Narendra Modi will formally open the longest road tunnel of South Asia, Chenani-Nashri Tunnel on 2nd April 2017. Chenani-Nashri Tunnel is located in-
(a) Jammu & Kashmir
(b) Uttarakhand
(c) Manipur
(d) Assam
(e) Himachal Pradesh

Q11. India and Nepal have renewed the fuel supply agreement between Indian Oil Corporation Ltd (IOCL) and Nepal Oil Corporation (NOC) for another five years. Who is the present president of Nepal?
(a) Sushil Koirala
(b) Bidhya Devi Bhandari
(c) Pushpa Kamal Dahal
(d) Ram Baran Yadav
(e) Parmanand Jha

Q12. Information & Broadcasting Minister M Venkaiah Naidu has launched the online film certification system, _____________' with an aim to censor corruption and promote clean cinema.
(a) e-moviesatya
(b) e-cinenirmaan
(c) e-cinepramaan
(d) e-moviepramaan
(e) None of the given options is true

Q13. Who is current Water Resources, River Development and Ganga Rejuvenation Minister in Narendra Modi government?
(a) Maneka Sanjay Gandhi
(b) Kalraj Mishra
(c) Jagat Prakash Nadda
(d) Uma Bharati
(e) D. V. Sadananda Gowda

Q14. Annamalai Wildlife Sanctuary is situated in which of the following Indian state?
(a) Kerela
(b) Karnataka
(c) Tamil Nadu
(d) Odisha
(e) Rajasthan

Q15. Moortidevi Award is given annually in which of the following fields?
(a) Literature
(b) Films
(c) Journalism
(d) Music
(e) Art











Solutions

1.E
2.D
3.C
4.B
5.D
6.A
7.E
8.B
9.A
10.A
11.B
12.C
13.D
14.C
15.A





5 Banking and SSC : General Awareness Questions for Bank of Baroda PO 2017 Q1. ALTBalaji, the digital platform of Balalji Telefilms Ltd has announced a partnership with mobile wallet major ______. (a) HDFC Chillr ...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science