GK Trick

Current Affairs

1)   An MoU was signed for implementing Tourism projects in which state on 6th Feb 2017?
a. J&K
b. HP
c. UP
d. Uttarakhand

2)   Who is the interim Prasar Bharati CEO?
a. Rajeev Singh
b. Rajiv Singh
c. Ramesh Singh
d. None of the above

3)   Which NE state will submit memo to exempt it from Part IXA of the Constitution?
a. Assam
b. Nagaland
c. Mizoram
d. Manipur

4)   India's first CoE for differently abled sportsmen was launched where?
a. Baroda
b. Surat
c. Jamnagar
d. Gandhinagar

5)   India will host the FIBA Asian Cup for women for which year?
a. 2017
b. 2018
c. 2019
d. 2020

6)   Where is India's first social innovation centre located?
a. Nizamabad
b. Nellore
c. Guntur
d. Medak

7)   Israeli Parliament has legalised dozens of Jewish outposts in which area?
a. West Bank
b. Gaza Strip
c. Jerusalem
d. None of the above

8)   Which Indian origin British personality won the Genesis Prize or Jewish Nobel?
a. Lord Swraj Paul
b. Economist Meghand Desai
c. Sculptor Anish Kapoor
d. None of the above

9)   How many businesses were affected by adware in 2016, according to the CISCO Annual Report?
a. 75%
b. 78%
c. 80%
d. 85%

10)   Which eminent literary figure received the Kendriya Sahitya Akademi award in 2010 for his autobiography?
a. Pathani Patnaik
b. Sudarshan Patnaik
c. Asim Basu
d. None of the above









Solutions

1.A
2.A
3.B
4.D
5.A
6.A
7.A
8.C
9.A
10.A









5 Banking and SSC : Current Affairs 1)   An MoU was signed for implementing Tourism projects in which state on 6th Feb 2017? a. J&K b. HP c. UP d. Uttarakhand 2)   W...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science