GK Trick

Current Affairs

1)   What does CBEC stand for?
a. Central Board of Excise and Clearance
b. Central Board of Excise and Customs
c. Central Board of Excise and Cash
d. None of the above

2)   What is Sampark?
a. Business Idea challenge
b. Industry academia interface event
c. Both of the above
d. Neither of the above

3)   Who has been appointed Chairman of the Cauvery Tribunal?
a. Justice Ghodke
b. Justice Sapre
c. Justice Shahane
d. Justice Bobde

4)   Scientists from NASA have discovered microbes trapped inside crystals for how many years?
a. 60,000
b. 50,000
c. 40,000
d. 30,000

5)   CERT-In has launched which PC and mobile security solution?
a. Cyber Forensic Kendra
b. Cyber Swachhta Kendra
c. Cyber Swachh Kendra
d. None of the above

6)   Bharti Airtel will acquire the business of which company?
a. Telenor (India) Communications Private Limited
b. Telenor India
c. Vodafone
d. Both a and b
e. All the above

7)   Scientists have discovered Earth like planets near a star called _________
a. Trappist-10
b. Trappist-1
c. Trappist-3
d. Trappist-4

8)   Alphabet Inc launched a new technology to track abusive comments called ________
a. Perspective
b. Attitude
c. Mindset
d. Approach

9)   TATA Communications has launched which iOT platform?
a. MOVE
b. TROVE
c. SPEED
d. None of the above

10)   Goa's Bombay HC became the first to pay court fees through which mode?
a. Adhesive stamps
b. Impressed stamps
c. Online mode
d. None of the above

11)   SHA-1 is a cryptographic technology which stands for _________
a. Secure Hash Algorithm-1
b. Social Hash Algorithm-1
c. Simple Hash Algorithm-1
d. Superior Hash Algorithm-1

12)   Rate of retreat has slowed down to what value for the Gangotri glacier?
a. 11 metres
b. 10 metres
c. 9 metres
d. 8 metres











Solutions

1.B
2.C
3.B
4.A
5.B
6.D
7.B
8.A
9.A
10.C
11.A
12.A







5 Banking and SSC : Current Affairs 1)   What does CBEC stand for? a. Central Board of Excise and Clearance b. Central Board of Excise and Customs c. Central Board of Excis...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science