GK Trick

Current Affairs

1)   Pakistan's senate passed which landmark bill, the first personal law for Hindus in the country?
a. Hindu Marriage Bill 2017
b. Hindu Succession Bill 2017
c. Hindu Marriage and Succession Bill 2017
d. None of the above

2)   Australia's CSIRO has made graphene using ________.
a. Soybean
b. Soybean oil
c. Soybean concentrate
d. None of the above

3)   ISRO successfully tested which engine for GSLV mark 3?
a. Cryogenic Upper Stage
b. Cryogenic Lower Stage
c. Cryogenic Middle Stage
d. None of the above

4)   Maharashtra government has launched the cloud seeding programme over which district?
a. Solapur
b. Nagpur
c. Kolhapur
d. None of the above

5)   What is Momentum Jharkhand?
a. Scheme
b. Social welfare programme
c. Global investors summit
d. None of the above

6)   Airtel Payments Bank has launched the first online debit card with which firm?
a. Standard Chartered
b. Mastercard
c. VISA
d. None of the above

7)   MHRD has signed an MoU with which bank to operationalise HEFA?
a. Canara Bank
b. SBI
c. SIB
d. PNB

8)   Which PSU bank won the ISO 27001:2013 certification for ISMS?
a. PNB
b. SBI
c. SIB
d. None of the above

9)   Who was called the Lion of Vidarbha?
a. Jambuwantrao Dhote
b. Jambuwantrao Ghote
c. Jambuwantrao Mhote
d. None of the above

10)   Which state's “Mile Banche” programme has its CM to play the role of a teacher in government schools?
a. Himachal Pradesh
b. Uttar Pradesh
c. Madhya Pradesh
d. None of the above










Solutions

1.A
2.B
3.A
4.A
5.C
6.B
7.A
8.C
9.A
10.C








5 Banking and SSC : Current Affairs 1)   Pakistan's senate passed which landmark bill, the first personal law for Hindus in the country? a. Hindu Marriage Bill 2017 b. H...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science