GK Trick

Current Affairs

1)   What is NxGnMiFu-2017?
a. An international conference on next gen technologies
b. A global mining and fuel industries conference
c. Both of the above
d. Neither of the above

2)   Who has become the first and only Indian to win Grand Prix motorsport?
a. Jehan Daruvala
b. Trehan Daruvala
c. Vehan Daruvala
d. None of the above

3)   Who won the Grammy in 1978 for Look to the Rainbow?
a. Al Jarreau
b. Al Farreau
c. Al Sarreau
d. None of the above

4)   Scientists discovered chemicals banned in 1970s in ______.
a. Tissue of marine creatures in deepest ocean
b. Soil layers underneath
c. Atmospheric layer in the sky
d. None of the above

5)   IMF has opened SARTTAC. What does it stand for?
a. South Asia Training and Technical Assistance Centre
b. South Asia Technical and Training Assistance Centre
c. South America Technical and Training Assistance Centre
d. South America Training and Technical Assistance Centre

6)   What is Thubber?
a. Rubber like material with high thermal conductivity and elasticity
b. Electrically insulating composite material
c. Both of the above
d. Neither of the above

7)   India has joined which UNICEF-WHO network?
a. Network for Improving Quality of Care for Maternal, Newborn and Child Health
b. Network for Improving Quality of Care for Maternal and Child Health
c. Network for Improving Quality of Care for Maternal, Newborn Health
d. Network for Improving Quality of Care for Maternal, Newborn and Child Disease Eradication

8)   What is NETRA?
a. Airborne early warning and control system
b. Indigenous early warning system
c. Both of the above
d. Neither of the above

9)   Merger of SBI with how many subsidiaries was approved on 15th Feb 2017?
a. 4
b. 5
c. 6
d. 7

10)   Banks need how much capital to sustain 8-9% growth?
a. INR 90,000 crore
b. INR 91,000 crore
c. INR 92,000 crore
d. INR 93,000 crore









Solutions

1.C
2.A
3.A
4.A
5.A
6.C
7.A
8.C
9.B
10.B











5 Banking and SSC : Current Affairs 1)   What is NxGnMiFu-2017? a. An international conference on next gen technologies b. A global mining and fuel industries conference c....

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science