GK Trick

Quantitative Aptitude Quiz for IBPS PO Prelims: 2018

Directions (1-5): Study the table carefully and answer the questions given below.

Table given below shows the total number of students in five colleges and percentage of boys in each college. Table also shows the ratio of indoor and outdoor games played by boys and girls in each college. 


NOTE- One student play either only indoor or only outdoor game
Q1. What is the difference between the number of girls playing indoor games in college A and number of boys playing outdoor games in college C ?   
(a) 132
(b) 124
(c) 138
(d) 112
(e) 142

Q2. Number of boys playing outdoor games in college D is what percent more/less than the number of girls playing outdoor games in college E ?   
(a) 50% 
(b) 40%
(c) 60%
(d) 75%
(e) 25%

Q3. If there is another college X where number of boys is 50% more than number of boys in college A and total number of student in college X is 1800 then what is the average of number of girls in college X and number of girls playing indoor games in college C ?   
(a) 425
(b) 475
(c) 450
(d) 525
(e) 575

Q4. Find the ratio of total number of students playing indoor games in college D to the total number of students playing outdoor games in college E ?   
(a) 15 : 18 
(b) 13 : 18 
(c) 18 : 13
(d) 13 : 21 
(e) 14 : 19 

Q5. Total number of girls in college B and C together is what percent more/less than total number of students playing outdoor games in college D ?   

Direction (6 – 10): What will come in the place of question (?) mark in the following number series?

Q6. 180, 185, 193, 207, 233, ?
(a) 268
(b) 278
(c) 273
(d) 295
(e) 283

Q7. 160, 82, 84, 128, ?, 647
(a) 342
(b) 314
(c) 292
(d) 258
(e) 284

Q8. ?, 334, 166, 82, 40, 19
(a) 570
(b) 558
(c) 670
(d) 640
(e) 645

Q9. 1250, 961, 736, 567, 446, ?
(a) 365
(b) 385
(c) 280
(d) 340
(e) 345

Q10. 120, 120, 126, 146, 188, ?
(a) 240
(b) 220
(c) 225
(d) 275
(e) 260

Directions (11-15): In each of these questions, two equations (I) and (II) are given. You have to solve both the equations and give answer
(a) if x>y
(b) if x≥y
(c) if x
(d) if x ≤y
(e) if x = y or no relation can be established between x and y.













 SOLUTIONS

1.C
2.A
3.D
4.B
5.E
6.E
7.D
8.C
9.A
10.E
11.B
12.C
13.E
14.A
15.E



5 Banking and SSC : Quantitative Aptitude Quiz for IBPS PO Prelims: 2018 Directions (1-5): Study the table carefully and answer the questions given below. Table given below shows the total number of students...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science