GK Trick

Current Affairs Questions for Indian Bank PO Mains Exam: 2018

Q1. World Wrestling Championship has recently begun at ________.
(a) Santiago
(b) Bratislava
(c) Bucharest
(d) Haryana
(e) Budapest

Q2. _______ has recently won the US' Presidential Medal for her work against sex slavery and labor exploitation.
(a) Nadia Murad
(b) Sunita Williams
(c) Minal Patel Davis
(d) Anna Burns
(e) Mrinal Pandey

Q3. Who will receive the prestigious Carnot Prize from the Ivy League University of Pennsylvania?
(a) Gita Gopinath
(b) Nikey Heley
(c) M J Akbar
(d) Arun Jaitley
(e) Piyush Goyal

Q4. Who has been elected as the Treasurer of the World Steel Association (worldsteel)?
(a) Ratan Tata
(b) Sajjan Jindal
(c) Natarajan Chandrasekaran
(d) Anil Agarwal
(e) Lakshmi Mittal

Q5.  Which of the following Indian city is hosting the fourth edition of Global Partners' Forum in December 2018?
(a) New Delhi
(b) Goa
(c) Mumbai
(d) Gandhinagar
(e) Visakhapatnam

Q6. Which of the following regulatory body has announced more measures to increase liquidity flows to the non-banking financial companies?
(a) SEBI
(b) RBI
(c) CIBIL
(d) IMF
(e) IRDAI

Q7. European and Japanese space agencies have sent an Ariane 5 rocket carrying two probes into orbit for a joint mission to __________.
(a) Titan
(b) Mars
(c) Venus
(d) Mercury
(e) Moon

Q8. Bajrang Punia will be India’s best bet for a medal in ongoing World Championship in Europe. He belongs to _____.
(a) Weightlifting
(b) Boxing
(c) Wrestling
(d) Judo
(e) Javelin throw

Q9. In which of the following field The Carnot Prize is given?
(a) Distinguished contributions in UN
(b) Distinguished contributions and research in Economics
(c) Distinguished contributions in International peace
(d)  Distinguished contributions to energy policy
(e) Distinguished contributions in Space Programs

Q10. Shahi Litchi of _______ recently got a GI tag.
(a) Bihar
(b) Madhya Pradesh
(c) Odisha
(d) Uttar Pradesh
(e) Telangana









SOLUTIONS

1.E
2.C
3.E
4.B
5.A
6.B
7.D
8.C
9.D
10.A

5 Banking and SSC : Current Affairs Questions for Indian Bank PO Mains Exam: 2018 Q1. World Wrestling Championship has recently begun at ________. (a) Santiago (b) Bratislava (c) Bucharest (d) Haryana (e) Budapest ...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science