GK Trick

Current Affairs Questions for Indian Bank PO Mains Exam: 2018

Q1. ________ has recently been appointed as the ambassador and India’s permanent representative to the United Nations Conference on Disarmament (UNCD).
(a) AjitDoval
(b) Shivshankar Menon
(c) Syed Akbaruddin
(d) Nirupama Rao
(e) Pankaj Sharma

Q2. India's 1st 'Methanol Cooking Fuel Program' has been recently launched in which of the following state?
(a) Tripura
(b) Sikkim
(c) Assam
(d) Meghalaya
(e) Goa

Q3. The 3rd Youth Olympic Games has begun at ______.
(a) Jakarta
(b) Manila
(c) Rio de Janeiro
(d) Buenos Aires
(e) Tokyo

Q4. 21 countries in the IORA have adopted the Delhi Declaration on Renewable Energy. What does R  stands for in IORA?
(a) Rim
(b) Renewable
(c) Region
(d) Regional
(e) Reproductive

Q5. Who has been recently appointed as India’s Ambassador to Spain?
(a) Pankaj Sharma
(b) Devyani Khobragade
(c) Sanjay Verma
(d) Sanjay Sharma
(e) Pankaj Verma

Q6. Reliance Health Insurance, has received final approval from IRDAI for its new health insurance business. Who is the CEO of Reliance Health Insurance?
(a) Akash Ambani
(b) Ravi Viswanath
(c) Mukesh Ambani
(d) Isha Ambani
(e) Vikramkapoor

Q7. According to global brand consultancy Interbrand's "Best 100 Global Brands 2018" report, which of the following company has displaced Google to become the top brand in the world in 2018?
(a) Reliance Jio
(b) Microsoft
(c) Facebook
(d) Amazon
(e) Apple

Q8. Who has been appointed the chairman of the working committee and director on the board by the international industry body–World Federation of Exchanges (WFE).
(a) Rana Kapoor
(b) VikramLimaye
(c) Shikha Sharma
(d) R S Sharma
(e) Sandeep Bakhshi

Q9. Former batsman Nick Compton recently announced his retirement from cricket. He belongs to________.
(a) Australia
(b) West Indies
(c) South Africa
(d) England
(e) New Zealand

Q10. To promote innovative cooperation between students of India and Russia, an MoU was exchanged between India’s AIM and the Russian Federation’s SIRIUS Educational Foundation. What does I stands for in AIM?
(a) Interconnected
(b) International
(c) Innovation
(d) Indian
(e) Integration











SOLUTIONS

1.E
2.C
3.D
4.A
5.C
6.B
7.E
8.B
9.D
10.C

5 Banking and SSC : Current Affairs Questions for Indian Bank PO Mains Exam: 2018 Q1. ________ has recently been appointed as the ambassador and India’s permanent representative to the United Nations Conference on Disarma...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science