GK Trick

English Quiz for IBPS PO Prelims Exam

Q1. DOUR
(a) stern
(b) unsmiling
(c) friendly
(d) grim
(e) solemn

Q2. FLAGRANT
(a) unobtrusive
(b) conspicuous
(c) glaring
(d) obvious
(e) overt

Q3. ADUMBRATE
(a) obscure
(b) augur
(c) darken
(d) obfuscate
(e) illuminate

Q4. BILK
(a) circumvent
(b) frustrate
(c) gyp
(d) encourage
(e) bamboozle

Q5. CAROUSE
(a) quaff
(b) grieve
(c) booze
(d) roister
(e) play

Directions (6-10): Choose the option out of five in each question which reflects the meaning of idiom/phrase given in bold.

Q6. It's Raining Cats and Dogs
(a) A bad argument
(b) A very heavy rain
(c) Lots of chaos at a single time
(d) A war between animals
(e) A bad phase for someone

Q7. Head Over Heels
(a) Very nervous
(b) Injured
(c) Insomniac
(d) Very excited
(e) Confused

Q8. Kick the Bucket
(a) To die
(b) To fail
(c) To succeed
(d) To win a game
(e) To be active

Q9. Tongue in Cheek
(a) To speak ill words
(b) To be serious
(c) Not serious
(d) To stand straight
(e) To cheat

Q10. Cold Turkey
(a) To abstain from bad habits
(b) To overlook someone or something
(c) To be mad over trivial issues
(d) To engage in a war
(e) To show resentment

Directions (11-15): Rearrange the following sentences and the answer questions given below.

(A) There are many factors at play for Turkey’s currency crisis, including its standoff with the U.S. The Trump administration has just sanctioned Turkey’s Justice and Interior Ministers and plans to double punitive tariffs on steel and aluminum imports from the NATO member-country.
(B) Relations between the U.S. and Turkey are tense, with Washington refusing to hand over an Islamic cleric charged by the Recep Tayyip Erdogan government of masterminding the failed military coup in 2016.
(C) The currency, which was valued at 63.84 to the dollar at the end of 2017, briefly crossed the 70-mark in early trading on Tuesday, on account of the fall in the Turkish lira.
(D) For the Indian rupee, already grappling with high crude oil prices and the growing heft of the U.S. dollar, the latest shock has come from a most unexpected quarter.
(E) The lira has slipped 40% against the U.S. dollar this year, but a bulk of that decline took place over just two days (16% last Friday and another 6.7% on Monday).


Q11. Which of the following will be the FIRST sentence after the rearrangement?
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) E

Q12. Which of the following will be the SECOND sentence after the rearrangement?
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) E

Q13. Which of the following will be the THIRD sentence after the rearrangement?
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) E

Q14. Which of the following will be the FOURTH sentence after the rearrangement?
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) E

Q15. Which of the following will be the FIFTH(Last) sentence after the rearrangement?
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) E











SOLUTIONS

1.C
2.A
3.E
4.D
5.B
6.B
7.D
8.A
9.C
10.A
11.D
12.C
13.E
14.A
15.B

5 Banking and SSC : English Quiz for IBPS PO Prelims Exam Q1. DOUR (a) stern (b) unsmiling (c) friendly (d) grim (e) solemn Q2. FLAGRANT (a) unobtrusive (b) conspicuous (c) glaring (d) o...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science