GK Trick

Error Detection For Bank Exams

Directions (1-15): In each of the questions given below a sentence is given which is divided into 5 parts. It is then followed by 5 options which give the sequence of the correct parts. Choose the option which gives the correct sequence of the grammatically correct parts. If all the parts are grammatically correct or if the correct sequence is not given in the options choose option (e) as the correct choice.

Q1. Time magazine dedicated(A)/ its person of the year(B)/ cover to women who broke the silence surrounding(C)/ the pervasiveness of sexually harassment and violence(D), especially in the workplace(E).
(a) ABCD
(b) ACDE
(c) CBDE
(d) ABCE
(e) None of these

Q2. These experiences have(A)/ an insidious effect on women’s lives(B)/ and ability to participation(C)/ in educational, work and(D)/ social activities(E).
(a) ABDE
(b) ACDE
(c) ABDE
(d) BCDE
(e) None of these

Q3. What mattered to them was that(A)/ Lenin had inspired the(B)/ Communist Party of India(C)/ (Marxist)-led government in that northeastern State, which(D)/ have un-seated after an un-broken 25 years of ‘red rule’(E).
(a) ABCD
(b) BCDE
(c) ACDE
(d) ABDE
(e) None of these

Q4. The new Chief Minister, too,(A)/ deserves appreciation for his expression of disapproval(B)./ Those who said things that seemed to explain(C)/ away the dhakka will be hopefully be sobered(D)/ by the Prime Minister’s admonition(E).
(a) ACDE
(b) BCDE
(c) ABCD
(d) ABDE
(e) None of these

Q5. It says to Presidents and Governors(A)/ what they should or should not do(B)/, how they should and should not act(C)/ when scrutinised results to see(D)/ who should be called to form governments(E).
(a) ABDE
(b) ABCD
(c) ABCE
(d) ACDE
(e) None of these

Q6. The beauty of what Ghosh discovers(A)/ is that these villagers have been(B)/ following such sane ecological practices for many(C) decades without any help from the State,(D) and well beyond the gaze of the media(E).
(a) ABCD
(b) BCDE
(c) ACDE
(d) ABDE
(e) None of these

Q7. Today’s appliances can communicate(A)/ with each other, interacted(B)/ with people, and even(C)/ to a degree act out compelling(D)/ stories by themselves(E).
(a) ABCE
(b) ACDE
(c) ABCD
(d) BCDE
(e) None of these

Q8. A few thousand sensors, systematically(A)/ placed all around a city,(B)/ might accurately track(C)/ traffic rule violations, mob violence,(D)/ or other irregularities(E).
(a) ABCD
(b) ACDE
(c) BCDE
(d) ABDE
(e) None of these

Q9. A lot of our personal and lifestyle data are(A)/ shared through ‘smart’ objects, and we don’t even understand that(B)./ Your breakfast time, TV watching schedule, and even when your house remained(C)/ empty are pieces of information sure to get exposed through the IoT(D)/, posing a serious security and privacy threat(E).
(a) ABCD
(b) ABDE
(c) ACDE
(d) BCDE
(e) None of these

Q10. The arrival of a new toy, “Buzz Lightyear”(A)/, creates a sense of insecurity between(B)/ the older toys, with the current leader(C)/, “Woody”, even feeling that(D)/ this leadership is under threat(E).
(a) ACDE
(b) ABCD
(c) BCDE
(d) ABDE
(e) None of these

Q11. Bengaluru’s aerial mission to produce(A)/ a three dimensional map of rooftop(B)/ solar power potential using Light Detection(C) and Ranging (LIDAR) data can(D)/ given this key source of power a big boost(E).
(a) ABCD
(b) BCDE
(c) ACDE
(d) ABDE
(e) None of these

Q12.The person can experience lowering of(A)/ consciousness towards evening and night time(B)/, with their behavior becoming more unresponsive(C)/ and unmanageable with the setting sun(D)/, a phenomenon known as the “sun downing” effect(E).
(a) ABCD
(b) ACDE
(c) ABDE
(d) BCDE
(e) None of these

Q13. Repeating reorientation is needed(A)/, making the caregiver’s role important(B)/. The risk of falls is high and it will be necessary(C)/ to plan for regular pulse(D)/ and blood pressure monitoring(E).
(a) ABCD
(b) ABDE
(c) BCDE
(d) ACDE
(e) None of these

Q14. According to recent reports(A)/, few small groups had managed(B)/ to sneak across the border into(C)/ the territory of “our friendly(D)/ neighbour” Burma en route to China(E).
(a) ABCD
(b) ACDE
(c) BCDE
(d) ABDE
(e) None of these

Q15. In recent years, Muslims(A)/ has been targeted by extreme(B)/ right-wing groups, which are(C)/ presumably looking for new enemies(D)/ after the fall of the LTTE(E).
(a) BCDE
(b) ACDE
(c) ABCD
(d) ABDE
(e) None of these










SOLUTIONS

1.D
2.C
3.A
4.E
5.C
6.B
7.B
8.E
9.B
10.C
11.A
12.B
13.C
14.B
15.B

5 Banking and SSC : Error Detection For Bank Exams Directions (1-15): In each of the questions given below a sentence is given which is divided into 5 parts. It is then followed by 5 options...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science