GK Trick

English Quiz for SBI PO/Clerk Mains

Directions (1-5): In each of the following sentences, a part of the sentence is left unfinished. Beneath each sentence, four different ways of completing the sentence are indicated. Choose the best alternative among the four. If none of them is the answer, mark option (e) as the correct choice.

Q1. _____________, the more they stay the same.
(a) The more the static things are
(b) The less the dynamics of the individual
(c) The more things change
(d) The more you pressurize the level of stress
(e) None of the above

Q2. Freedom of the press also _______________________________________
(a) the real way of showing that the authorities know everything
(b) an ideal indication of the health of public sentiment.
(c) the least imperfect mechanism for judging the quantity of the sentiment of the public.
(d) comes with a responsibility to report the news accurately
(e) None of the above

Q3. _____________ that in this illusory mess, two things need not be overlapped with.
(a) It is significant
(b) It is of vascular significance
(c) It should be rather understood by others
(d) It cannot be protested
(e) None of the above

Q4. The heaviest reward for one’s toil is not what one gets for it, but what _____________.
(a) one proves out of it.
(b) one gets for others
(c) one has done through it
(d) one becomes by it.
(e) None of the above

Q5. Liquor that yields a good profit _____________ in the same limited areas of Canada as well.
(a) seems to have been produced.
(b) seem to have a remarkable resemblance
(c) bear a heavy loss
(d) can’t beat the competition of consumers
(e) None of the above

Distance (6-10): Rearrange the following five sentences (A), (B), (C), (D) and (E) in the proper sequence to from a meaningful paragraph; then answer the questions given below them.

(A) The telecom regulator’s September decision to more than halve the fee that operators pay on cross-network calls has only added to their woes, resulting in a steep and continuing erosion in average revenues per user and margins.
(B) The managements of Vodafone and Idea have repeatedly underscored the competitive challenges facing them, with both operators losing customers and the latter awash in red ink.
(C) With about 430 million subscribers, Vodafone Idea would vault past Bharti Airtel’s current India customer base of about 345 million to the top of the heap.
(D) This has left the incumbents battling furiously to protect their turf with tariff reductions to match the newcomer’s ‘no prisoners’ approach to pricing of its voice and data services.
(E) The intensity of competition has steadily increased since the entry of Reliance Jio, founded by the deep-pocketed billionaire Mukesh Ambani.

Q6. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement?
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) E

Q7. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement?
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) E

Q8. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement?
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) E

Q9. Which of the following should be the LAST (FIFTH) sentence after rearrangement?
(a) A
(b) B
(c) D
(d) E
(e) C

Q10. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement?
(a) B
(b) C
(c) D
(d) E
(e) A

Directions (11-15): Which of the following phrases given below each sentence should replace the phrase printed in bold letters to make the sentence meaningfully correct? Choose the best option among the five given alternatives that reflect the correct use of phrase in the context of the grammatically correct sentence.

Q11. In her cookery class, Vaishali learned to mixing different spices, to know ingredients, and to set an alluring table.
(a) Vaishali learned to mix exotic spices and knowing ingredients, and to set an alluring table.
(b) Vaishali learned to mixed exotic spices, to know ingredients, and to set an alluring table.
(c) Vaishali learned to mix exotic spices, to know ingredients, and to set an alluring table.
(d) Vaishali learned to mix exotic spices, knowledge of ingredients, and to setting an alluring table.
(e) None of the above

Q12. The Canara gym offers something for everybody: exercise equipments, aerobics classes and a swimming pool.
(a) everybody: exercise equipment, aerobics classes, and a swimming pool.
(b) everybody: exercise equipment, aerobics classes, and there is a swimming pool.
(c) everybody: exercise equipment, also aerobics classes, and there is a swimming pool too.
(d) everybody: exercise equipment, and aerobics classes as well as there is a swimming pool.
(e) None of the above

Q13. During the walk along the highway, we are amazed both by the snow-covered mountains on one side and also the adorable scenery on the other.
(a) we were amazed by the snow-covered mountains on one side and the adorable scenery on the other.
(b) we got amazed both with the snow-covered mountains on the one side and the adorable scenery on the other as well.
(c) we were amazed by both the snow- covered mountains on one side, the adorable scenery on the other.
(d) Both (a) and (c)
(e) None of the above

Q14. All these sweets are not only gluttony and they are also higher in cholesterol.
(a) sweets are not only gluttony, but they’re also higher in cholesterol too.
(b) sweets are not only gluttony, but they are also high in cholesterol.
(c) sweets are not only gluttony, but also highest in cholesterol.
(d) sweets are not only gluttony, and also highest in cholesterol.
(e) None of the above

Q15. The cost of bidding for fresh wireless spectrum is escalating steadily and mobile number portability has making it easier for customers to switch networks in case of dissatisfaction with service quality levels or pricing.
(a) have been making it easier for customers to switch networks
(b) had make it easier for customers to switch networks
(c) has made it easier for customers to switch networks
(d) All the above
(e) None of the above










 SOLUTIONS

1.C
2.D
3.A
4.D
5.A
6.D
7.A
8.E
9.E
10.A
11.C
12.A
13.A
14.B
15.C

5 Banking and SSC : English Quiz for SBI PO/Clerk Mains Directions (1-5): In each of the following sentences, a part of the sentence is left unfinished. Beneath each sentence, four different ways...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science