GK Trick

Current Affairs Questions for SBI PO/Clerk Exam

Q1. Name the Indian lifter who has bagged the bronze medal in the 2018 IWF Junior World Weightlifting Championships at Tashkent, Uzbekistan.
(a) Sahdev Yadav
(b) Mirabai Chanu
(c) Jhilli Dalabehera
(d) Akshara Phogat
(e) Annu Jha

Q2. South Korean President ____________ has recently arrived in India on a four-day visit.
(a) Kim Jong-un
(b) Moon Jae-in
(c) Lee Nak-yeon
(d) Kim Suk-hee
(e) Park Geun-Hye

Q3. India’s premier gymnast Dipa Karmakar clinched a gold medal in the vault event of FIG Artistic Gymnastics World Challenge Cup. The championship was held in _____________.
(a) Turkey
(b) Indonesia
(c) France
(d) Georgia
(e) Croatia

Q4. Michael Ondaatje’s bestselling novel titles ______________ was announced as the winner of the 'Best Booker Prize Winner In 50 Years' at the Southbank Centre in London.
(a) A Little Life
(b) The Essence of the Thing
(c) The Dark Room
(d) King Fisher Lives
(e) The English Patient

Q5. Name the Brexit Secretary who has resigned from the UK government after British Prime Minister Theresa May secured the Cabinet’s backing for her Brexit plan at a meeting at Chequers outside London.
(a) Boris Fox
(b) David Davis
(c) Jacob Rees-Mogg
(d) Jeremy Corbyn
(e) Peter Thomas

Q6. In which of the following country, Human Resource Development Minister Prakash Javadekar had inaugurated the 17th World Sanskrit Conference?
(a) Norway
(b) Canada
(c) Sweden
(d) France
(e) Turkey

Q7. In which of the following city, Prime Minister Narendra Modi and South Korean President Moon Jae-in inaugurated one of the world's largest mobile factory of Samsung?
(a) New Delhi
(b) Mumbai
(c) Pune
(d) Noida
(e) Chandigarh

Q8. The Union Environment Ministry has recently issued a notification setting noise standards for all airports across the country. The rules state that busy airports, a civil airport with more than 50,000 aircraft movements per year (take-off or a landing), should not exceed noise levels beyond ____________ during the daytime.
(a) 75 decibels
(b) 70 decibels
(c) 65 decibels
(d) 60 decibels
(e) 55 decibels

Q9. The Reserve Bank of India has announced the cancellation of licence of Rajasthan based _______________ as it was not in a position to pay its depositors in full.
(a) Bank of Rajasthan
(b) Alwar Urban Co-operative Bank
(c) Jodhpur Cooperation Bank
(d) Ajmer Co-operative Bank
(e) Jaipur Corporation Bank

Q10. Name the Indian Hockey player who will lead the 18-member Indian men's hockey squad in the 18th Asian Games.
(a) Chinglensana Singh Kangujam
(b) Sardara Singh
(c) PR Sreejesh
(d) Rupinder Pal Singh
(e) Manpreet Singh










SOLUTIONS

1.C
2.B
3.A
4.E
5.B
6.B
7.D
8.A
9.B
10.C

5 Banking and SSC : Current Affairs Questions for SBI PO/Clerk Exam Q1. Name the Indian lifter who has bagged the bronze medal in the 2018 IWF Junior World Weightlifting Championships at Tashkent, Uzbekistan...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science