GK Trick

Word Association for SBI PO/CLERK Mains

Directions (1-10): Choose the word which is not a synonym for the given word.

Q1. Emigrate
(a) depart
(b) elude
(c) relocate
(d) resettle
(e) leave

Q2. Eloquent
(a) elusive
(b) articulate
(c) fluent
(d) expressive
(e) well-spoken

Q3. Defendant
(a) accused
(b) appellant
(c) offender
(d) defoliant
(e) liable

Q4. Abase
(a) adjourn
(b) degrade
(c) humiliate
(d) mortify
(e) disgrace

Q5. Aplomb
(a) ease
(b) ribald
(c) repose
(d) serenity
(e) poise

Q6. Porcelain
(a) ceramics
(b) pottery
(c) earthenware
(d) mirror
(e) bowl

Q7. Eccentric
(a) aberrant
(b) atypical
(c) facile
(d) bizarre
(e) uncommon

Q8. Quagmire
(a) fen
(b) morass
(c) swamp
(d) palisade
(e) slough

Q9. Stockade
(a) rampart
(b) fence
(c) paling
(d) shuttle
(e) enclosure

Q10. Bestial
(a) feral
(b) feminine
(c) fiendish
(d) savage
(e) brutish

Directions (11-15): Choose the word which is not an antonym for the given word.

Q11. Revelry
(a) jollity
(b) sadness
(c) work
(d) mourning
(e) sobriety

Q12. Fester
(a) grow
(b) build
(c) heal
(d) blister
(e) flourish

Q13. Jiggle
(a) calm
(b) soothe
(c) pacify
(d) twitch
(e) tranquil

Q14. Paddock
(a) wire
(b) strand
(c) pasture
(d) thread
(e) filament

Q15. Flake
(a) complete
(b) full
(c) chip
(d) whole
(e) cutting










SOLUTIONS

1.B
2.A
3.D
4.A
5.B
6.D
7.C
8.D
9.D
10.B
11.A
12.D
13.D
14.C
15.C

5 Banking and SSC : Word Association for SBI PO/CLERK Mains Directions (1-10): Choose the word which is not a synonym for the given word. Q1. Emigrate (a) depart (b) elude (c) relocate (d) rese...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science