GK Trick

Number Series Questions for IBPS RRB Prelims Exam

Q1.  1,     4,     27,     16,     125,     36,     ?     
(a) 512
(b) 729                                                   
(c) 343
(d) 216
(e) 1331

Q2.  0,     6,     24,     60,     ? ,     210 
(a) 120
(b) 125
(c)  211
(d)  59
(e)  338

Q3.  3645,     1215,     405,     135,     ? ,     15,     5   
(a) 75
(b) 45
(c) 65
(d) 55
(e) 35

Q4.  15,     30,     ? ,     40,     8,     48 
(a) 10
(b) 20
(c) 18
(d) 12
(e) 15

Q5.  5,     13,     58,     357,     2868,     ?       
(a) 25823
(b) 28695
(c) 29548
(d) 28545
(e) 27695

Q6.  495,     485,     465,     425,     345,     ? 
(a) 195
(b) 165
(c) 185
(d) 175
(e) 285

Q7.  16,     22,     33,     49,     70,     ?
(a) 95
(b) 96
(c) 85
(d) 91
(e) 106

Q8.  13,     27,     55,     97,     153,     ?
(a) 243
(b) 265
(c) 215
(d) 223
(e) 232

Q9.  3,     4,     10,     33,     136,     ? 
(a) 903
(b) 822
(c) 685
(d) 548
(e) 658

Q10. 95,     103,     96,     104,     ?   
(a) 102
(b) 98
(c) 100
(d) 97
(e) 95

Q11.  4 ,   18,     60,     186,     564,     ?
(a) 1581
(b) 1686
(c) 1498
(d) 1698
(e) 1689

Q12. 12,     12,    24,      72,     288,     ?
(a) 1728
(b) 1440
(c) 1152
(d) 2016
(e) 2304

Q13. 20 ,     24,     33 ,    49 ,     74 ,    110 ,    ?
(a) 133
(b) 147
(c) 159
(d) 163
(e) 171

Q14. 224 ,     288 ,    416,      ? ,      1184 ,     2208
(a) 672
(b) 627
(c) 544
(d) 800
(e) 928

Q15.  4,     2,       2,      3,     6,      ?
(a) 12
(b) 15
(c) 24
(d) 18
(e) 21









SOLUTIONS

1.C
2.A
3.B
4.A
5.B
6.C
7.B
8.D
9.C
10.D
11.D
12.B
13.C
14.A
15.B

5 Banking and SSC : Number Series Questions for IBPS RRB Prelims Exam Q1.  1,     4,     27,     16,     125,     36,     ?      (a) 512 (b) 729                                                    (c) 343 (...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science