GK Trick

English Quiz for BOB PO Exam

Q1. In pursuance of their decision to resist what they saw as anti-labor policies, the company employees’ union launched agitation to ____________ .
(a) show their virility
(b) reaffirm their commitment to the company
(c) bring down the government
(d) demonstrate their strength
(e) make their demands completely fulfilled

Q2. The safest general characterization of the European philosophical tradition as it has developed up to now, with all its diverse proponents, is that it consists of a ____________ Plato.
(a) series of footnotes to
(b) set of prologues to
(c) collection of chapters on
(d) string of commentaries to
(e) compilation of events

Q3. The interest generated by the soccer World Cup is ____________ compared to the way cricket ____________ the nation.
(a) milder, fascinates
(b) lukewarm, electrifies
(c) tepid, inspires
(d) unusual, grips
(e) ruthless, controls

Q4. No doubt, it was our own government but it was being run on borrowed ideas, using ____________ solutions.
(a) worn out
(b) second hand
(c) impractical
(d) appropriate
(e) meager

Q5. The telephone symbolizes that awkward ____________ in all communication technologies; while it ____________ to bring us together, it keeps us apart.
(a) paradox, needs
(b) irony, intends
(c) paradox, tries
(d) irony, wishes
(e)  paradigm, targets

Directions (6-10): In each of the following sentences, five options are given. You are required to identify the best way of writing the sentence in the context of the correct usage of standard written English. While doing so, you have to ensure that the message being conveyed remains the same in all the cases. If the given sentence is correct, mark (e) .i.e. "No correction required" as your answer.

Q6. If he was to decide to go to college, one would recommend that he plan to go to IIM, Ahmedabad.
(a) If he was to decide to go to college, one would recommended that he plan to go to IIM, Ahmedabad.
(b) If he were to decide to go to college, one would recommend that he plan to go to IIM, Ahmedabad.
(c) Had he decided to go to college, one would recommend that plan to go to IIM, Ahmedabad.
(d) In the event that he decides to go to college, one would recommend that plan to go to IIM, Ahmedabad.
(e) No correction required

Q7. Except for you and I, everyone brought a present for the little birthday boy.
(a) Except for him and I, everyone brought a present for the little birthday boy.
(b) With the exception of you and I, everyone brought a present for the little birthday boy.
(c) Except for you and I, everyone had brought a present for the little birthday boy.
(d) Except for you and me, everyone brought a present for the little birthday boy.
(e) No correction required

Q8. When one reads the Hindi literature of the twentieth century, you find a striking contrast between the writings of Munshi Premchand and later day writers of popular Hindi fiction.
(a) When one read the Hindi literature of the twentieth century, you found a striking contrast between the writings of Munshi Premchand and later day writers of popular Hindi fiction.
(b) When you read the Hindi literature of the twentieth century, one finds a striking contrast between the writings of Munshi Premchand and later day writers of popular Hindi fiction.
(c) When one read the Hindi literature of the twentieth century, he finds a striking contrast between the writings of Munshi Premchand and later day writers of popular Hindi fiction.
(d) If one reads the Hindi literature of the twentieth century, you find a striking contrast between the writings of Munshi Premchand and later day writers of popular Hindi fiction.
(e) No correction required

Q9. Because of his tennis elbow injury, Limba Ram has not and possibly never will be able to pick up the bat again.
(a) Because of his tennis elbow injury, Limba Ram had not and possibly never will be able to pick up the bat again.
(b) Because of his tennis elbow injury, Limba Ram has not and possibly will never be able to pick up the bat again.
(c) Because of his tennis elbow injury, Limba Ram has not been and possibly never would be able to pick up the bat again.
(d) Because of his tennis elbow injury, Limba Ram has not been able to and possibly never will be able to pick up the bat again.
(e) No correction required

Q10. Had he realised how close he was to failing, he would not have gone to the party.
(a) Had he realize how close he was to failing, he would not have gone to the party.
(b) If he would have realized how close he was to failing, he would not have gone to the party.
(c) Had he had realised how close he was to failing, he would not have gone to the party.
(d) When he realised how close he was to failing, he did not go to the party.
(e) No correction required

Directions (11-15): Rearrange the five sentences in a logical sequence and then answer the questions given below the paragraph.

(A) As the recession deepens, people across the ideological spectrum declare that capitalism has failed.
(B) Yet, recessions are not aberrations of capitalism but an intrinsic part of it.
(C) A bust is an occasion for cleaning out deadwood and failed experiments, and re-inventing capitalism.
(D) Almost every economic news report carries Countries in recession words like ‘crisis’ and ‘disaster’.
(E) Markets create boom and bust cycles, arising from human tendencies to swing from euphoria to fear and back.

Q11. Which will be the SECOND sentence after the rearrangement of the given above sentences?
(a) A
(b) C
(c) D
(d) B
(e) E

Q12. Which will be the FOURTH sentence after the rearrangement of the given above sentences?
(a) E
(b) D
(c) A
(d) B
(e) C

Q13. Which will be the LAST (FIFTH) sentence after the rearrangement of the given above sentences?
(a) A
(b) C
(c) B
(d) E
(e) D

Q14. Which will be the FIRST sentence after the rearrangement of the given above sentences?
(a) C
(b) A
(c) B
(d) D
(e) E

Q15. Which will be the THIRD sentence after the rearrangement of the given above sentences?
(a) B
(b) C
(c) A
(d) D
(e) E










SOLUTIONS

1.D
2.A
3.B
4.B
5.C
6.B
7.D
8.C
9.D
10.E
11.C
12.A
13.B
14.B
15.A


5 Banking and SSC : English Quiz for BOB PO Exam Q1. In pursuance of their decision to resist what they saw as anti-labor policies, the company employees’ union launched agitation to _____...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science