GK Trick

English Miscellaneous Quiz for SBI PO/Clerk Mains

(Direction Q1-5) For each of the following questions, a part or the whole of the original sentence has been bold. You have to find the best way of writing the bold part of the sentence. If the sentence is grammatically correct, mark option (e) .i.e. “No correction required”.

Q1.He could work on the project as he is both interested in it and also he is familiar with the problems involved.
(a) He could work on the project as he is both interested in it and familiar with the problems involved.
(b)He could work on the project as he is both interested in it and has some familiarity with the problems involved.
(c)He could work on the project as he is interested in it and familiar with the problems involved both.
(d)He could work on the project as he is both interested in it and familiar with the problems involved also.
(e) No correction required

Q2. At first, Bajaj’s sewing machine was considered both to be very expensive and also too complicated to use for general use.
(a) Bajaj’s sewing machine was considered both expensive and also complicated to use for general use.
(b) Bajaj’s sewing machine was considered to be very expensive and too complicated for general use.
(c) Both a and b.
(d) Bajaj’s sewing machine was considered to be very expensive, but too complicated for general use.
(e) No correction required

Q3. Julia’s parents told her that she must agree to either attend the college or either to work in the family business.
(a) either attend the college or to work in the family business.
(b) either attend college or working in the family business.
(c) either attending college or to work in the family business.
(d) All of above
(e) No correction required

Q4. Ritik is not only an excellent actor but he sings.
(a) Ritik is not only an excellent actor but he also sings.
(b) Ritik is not only an excellent actor but also a good singer.
(c) Ritik is not only an excellent actor but he is also a good singer.
(d) All the above
(e) No correction required

Q5. We’ll never forget the principal, who never had a kind word for anyone, who had no sympathy, was short tempered, and cruel.
(a) We’ll never forget the principal, who was cruel, unsympathetic, was short tempered, and who never had a kind word for anyone.
(b) We’ll never forget the cruel, unsympathetic, short tempered principal, who never had a kind word for anyone.
(c) We’ll never forget the principal who is cruel, unsympathetic, and also short-tempered, and who never had a kind word for anyone.
(d) We’ll never forget the principal who was also cruel, was unsympathetic, was short-tempered, and who also never had a kind word for anyone.
(e) No correction required

Directions (6-10): Rearrange the following five sentences (A), (B), (C), (D) and (E) in the proper sequence to form a meaningful paragraph, then answer the questions given below them.

A. It will take extraordinary political commitment and liberal public funding during the 11th Plan for affordable housing to become a credible goal.
B. The National Urban Housing and Habitat Policy of the United Progressive Alliance Government seeks to make access to housing, long acknowledged as a fundamental right, a reality for all.
C. The task is staggering even if we go by conservative estimates.
D. The housing shortage to be met during the Plan is 26.53 million units, which include the backlog from the 10th Plan.
E. If the existing stock of poor quality dwellings and the growing urbanization–driven demand are taken into account, the real deficit will be even higher.

Q6. Which of the following should be the FIRST sentence?
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) E

Q7. Which of the following should be the SECOND sentence?
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) E

Q8. Which of the following should be the THIRD sentence?
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) E

Q9. Which of the following should be the FOURTH sentence?
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) E

Q10. Which of the following should be the FIFTH (LAST) sentence?
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) E

Directions (11-15): Each question below has two blanks, each blank indicating that something has been omitted. Choose the set of words for each blank that best fits the meaning of the sentence as a whole.

Q11. I am not ……………… to sell you my house unless you offer a more ……………… price.
(a) agree, better
(b) prepared, realistic
(c) ready, correct
(d) having, actual
(e) convinced, actual

Q12. Due to ……………… rainfall this year, there will be ……………… cut in water supply.
(a) scanty, substantial
(b) meagre, least
(c) insufficient, no
(d) surplus, abundant
(e) abundant, considerable

Q13. In a changing and ……………… unstructured business environment, creativity and innovation are being ……………… demanded of executives.
(a) excessively, rapidly
(b) highly, extremely
(c) increasingly, moderately
(d) progressively, increasingly
(e) highly, speedily

Q14. We are ……………… to have him ……………… here to make this function a great success.
(a) happy, have
(b) unhappy, arrive
(c) sure, come
(d) pleased, over
(e) wonderful, again

Q15. Efforts to ……………… the issue will not be successful ……………… both sides continue to blame each other.
(a) resolve, if
(b) discuss, unless
(c) address, whether
(d) settled, because
(e) close, although









SOLUTIONS

1.A
2.B
3.A
4.B
5.B
6.A
7.B
8.C
9.D
10.E
11.B
12.A
13.D
14.D


5 Banking and SSC : English Miscellaneous Quiz for SBI PO/Clerk Mains (Direction Q1-5) For each of the following questions, a part or the whole of the original sentence has been bold. You have to find the best...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science