GK Trick

Quantitative Aptitude for NIACL Assistant Prelims Exam: 2018

Q1. The profit obtained by selling a thing in Rs. 840 is twice the loss occurred after selling the same thing in Just Rs. 600. Find cost price of thing?
(a) Rs. 800
(b) Rs. 720
(c) Rs. 820
(d) Rs. 680
(e)Rs. 780

Q2. Average of marks obtained by Ram in 4 different subjects was 75. But later it was found that marks of two subjects were written incorrectly as 69 and 86 in place of 96 and 68 respectively. Find the correct average of marks?
(a) 85.50
(b) 82
(c) 77.25
(d) 72.25
(e)64.25

Q3. Amit spends 75% of his income. If his income was increased by 20% and he increased his expenditure by 10%, by how percent his saving increased?
(a) 25%
(b) 30%
(c) 35%
(d) 50%
(e)60%

Q4. A sum was distributed among A, B, C in the ratio of 2 : 5 : 9. If part of A was 2500 rupee, what is the total sum?
(a) Rs. 20000
(b) Rs. 25000
(c) Rs. 22000
(d) Rs. 15000
(e) Rs. 18000

Q5. In how many ways the word ‘SCOOTER’ can be arranged such that S and R are always at two ends?
(a) 720
(b) 120
(c) 2520
(d) 5040
(e) 540

Directions (6-10): What will come in place of the question mark (?) in the following questions?
Q6. 40% of 265 + 35% of 180 = 50% of ?
(a) 338
(b) 84.5
(c) 253.5
(d) 169
(e) 179

Q7. 460 × 15 – 5 × 20 = ?
(a) 92000
(b) 4600
(c) 137800
(d) 7000
(e) 6800

Q8. 5163 – 4018 + 3209 = ?
(a) 4174
(b) 4264
(c) 4804
(d) 4354
(e) 4454


Q10. 4848 ÷ 24 × 11 – 222 =?
(a) 200
(b) 2444
(c) 2000
(d) 115(3/8)
(e) 2400












SOLUTIONS

1.D
2.C
3.D
4.A
5.B
6.A
7.E
8.D
9.B
10.C

5 Banking and SSC : Quantitative Aptitude for NIACL Assistant Prelims Exam: 2018 Q1. The profit obtained by selling a thing in Rs. 840 is twice the loss occurred after selling the same thing in Just Rs. 600. Find cost pr...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science