GK Trick

Current Affairs Questions for IBPS RRB PO and Clerk Exam 2018

Q1. The Ease of Living Index 2018 was released by Union Minister Hardeep Singh Puri with few most prominent cities failing to make a cut in the top 10. Of total 111 cities ranked under the index, which of the following cites was ranked at the bottom-most position?
(a) Kohima
(b) Rampur
(c) Patna
(d) Warangal
(e) Dispur

Q2. The Union Home Minister Rajnath Singh has rolled out the Smart City projects that will help New Delhi emerge as a world-class city. The projects are undertaken by the NDMC. What does' stands for in NDMC?
(a) Mortality
(b) Maternity
(c) Maturity
(d) Municipal
(e) Multiple

Q3. The CM of which of the following state has recently announced that it is the first among the 28 other states in the country to provide Right to Skills’ Development to the youth?
(a) Uttarakhand
(b) Himachal Pradesh
(c) Chhattisgarh
(d) Jharkhand
(e) Bihar

Q4. India’s first genetic resource bank, National Wildlife Genetic Resource Bank (NWGRB) was inaugurated at Centre for Cellular and Molecular Biology’s (CCMB) Laboratory of Conservation of Endangered Species (LaCONES) facility in ____________.
(a) New Delhi
(b) Hyderabad
(c) Agartala
(d) Kolkata
(e) Pune

Q5. Name the police that has inducted an all-woman Special Weapons and Tactics (SWAT) team, consisting of 36 commandos, the first ever by any police force in India for anti-terrorist operations.
(a) UP Police
(b) Delhi Police
(c) Mumbai Police
(d) Telangana Police
(e) Chennai Police

Q6. Name the bank that has been considered as the most patriotic brand, according to a survey conducted by UK-based online market research and data analytics firm YouGov.
(a) Allahabad Bank
(b) Axis Bank
(c) State Bank of India
(d) Bandhan Bank
(e) HDFC Bank

Q7. The lander on the Chandrayaan-2 mission will be named ____________.
(a) Abdul
(b) Raman
(c) Parmanu
(d) Vikram
(e) Bhabha

Q8. Viraj Madappa is related with which of the following sports?
(a) Football
(b) Hockey
(c) Kabaddi
(d) Cricket
(e) Golf

Q9. The 2018 Vietnam Open officially known as YONEX-SUNRISE Vietnam Open 2018, was held at Nguyen Du Cultural Sports Club in Ho Chi Minh City, Vietnam. Men’s Singles event was won by Shesar Hiren Rhustavito (Indonesia). He defeated ____________.
(a) Kidambi Srikanth
(b) Ajay Jayaram
(c) Lee Sheng-mu
(d) Yang Po-hsuan
(e) Alfian Eko Prasetya

Q10. The eminent personality of India, Balramji Das Tandon passed away recently at the age of 90. He was the Governor of ______________.
(a) Odisha
(b) Jharkhand
(c) Chhattisgarh
(d) Assam
(e) Himachal Pradesh











SOLUTIONS

1.B
2.D
3.C
4.B
5.B
6.C
7.D
8.E
9.B
10.C

5 Banking and SSC : Current Affairs Questions for IBPS RRB PO and Clerk Exam 2018 Q1. The Ease of Living Index 2018 was released by Union Minister Hardeep Singh Puri with few most prominent cities failing to make a cut in...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science