GK Trick

Current Affairs Questions for SBI Clerk Exam

Q1. Who has re-elected as President of Nepal for a second term in office with an overwhelming majority?
(a) Arzu Rana Deuba
(b) Kumari Laxmi Rai
(c) Onsari Gharti Magar
(d) Bidya Devi Bhandari
(e) Khadga Prasad Oli

Q2. Name the country, which has approved the national policy of its atomic energy programme, as the kingdom prepares to award contracts for its first nuclear power plants recenty. 
(a) Saudi Arabia
(b) Qatar
(c) Finland
(d) Sweden
(e) Denmark

Q3. A signed hardcover copy of Nobel laureate Rabindranath Tagore's _____________________________ the English translation of his famous Bengali play 'Raja' - has been sold for USD 700 at an auction in the US.
(a) Lecture on Lord Cross's India Bill
(b) A pamphlet on Ram Mohan Roy
(c) The King of the Dark Chamber
(d) The Songs of Bhanushingho Thakur
(e) The Pedlar from Kabul

Q4. Name the Hindi film actor, who seen in films like Haider and Raees, died due to a heart attack recently?
(a) Akhilendra Mishra
(b) Narendra Jha
(c) Rishi Kapoor
(d) Shrivallabh Vyas
(e) Raghubir Yadav

Q5. Which company has launched its first-ever debit card in Mexico, part of a push to encourage shoppers without bank accounts to buy online?
(a) Sony
(b) Alibaba Group
(c) Yahoo
(d) Google
(e) Amazon

Q6. Which among the following state government is setting up an Rs. 100-crore Apparel Super Hub in Sircilla. It signed a memorandum of understanding with Kay Ventures to roll out the project?
(a) West Bengal
(b) Kerala
(c) Telangana
(d) Karnataka
(e) Gujarat


Q7. Name the newly nominated first-ever female director of the Central Intelligence Agency (CIA)?
(a) Gina Haspel
(b) Christine Lagarde
(c) Michelle Bachelet
(d) Christiane Amanpour
(e) Yoani Sanchez

Q8. Home Minister Rajnath Singh has inaugurated the two-day Asia-Pacific Regional Conference of the International Association of Chiefs of Police (IACP) in-
(a) Hyderabad
(b) Chandigarh
(c) Mumbai
(d) Kolkata
(e) New Delhi

Q9. The World Bank has projected India's GDP growth at __________ for 2018-19 and accelerates further to _____________ in 2019-20. 
(a) 7.5% and 7.7%
(b) 7.3% and 7.5%
(c) 7.7% and 7.9%
(d) 7.1% and 7.3%
(e) 7.2% and 7.4%

Q10. The Central Intelligence Agency (CIA) is a civilian foreign intelligence service of-
(a) UK
(b) China
(c) Japan
(d) USA
(e) Canada










SOLUTIONS

1.D
2.A
3.C
4.B
5.E
6.C
7.A
8.E
9.B
10.D

5 Banking and SSC : Current Affairs Questions for SBI Clerk Exam Q1. Who has re-elected as President of Nepal for a second term in office with an overwhelming majority? (a) Arzu Rana Deuba (b) Kumari...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science