GK Trick

Current Affairs


1)   RBI has restricted Indian entities from making investments in non cooperative countries and territories as per _________

a. FATF
b. FADF
c. FACF
d. None of the above

2)   Which tableau was adjudged the best at the 68th Republic Day?

a. CISF
b. MOEF
c. MSDE
d. None of the above

3)   A judicial order has challenged which US presidential executive order?

a. Barring entry to 7 Muslim majority countries.
b. Deportation of people from 7 Muslim-majority countries
c. Both of the above
d. None of the above

4)   Roger Federer won which Grand Slam title in the Australian Open?

a. 18th
b. 17th
c. 16th
d. 15th

5)   Alibaba has acquired which American money transfer major, as per an agreement?

a. MoneyGram
b. PayPal
c. PayU
d. Western Union

6)   How many Indian origin persons won Australia's highest civilian honour in 2017?

a. 3
b. 4
c. 5
d. 6

7)   Which HSS event is being recognised by US House of Reps on the 10th anniversary?

a. Surya Namaskar Yajna
b. Health for Humanity Yogathon
c. Both a and b
d. Neither of the above

8)   Telengana government is setting up the first aero skills academy in India in collaboration with which agency?

a. French Aerocampus Aquitaine
b. French Aerocampus
c. French Aerodynamic Aquitaine
d. None of the above


9)   National Immunisation Day was observed on which date?

a. 28th Jan 2017
b. 29th Jan 2017
c. 30th Jan 2017
d. 31st Jan 2017

10)   CWC has signed MoUs with which Indian institutes?

a. IIT Madras
b. IISc Bengaluru
c. IIT Delhi
d. Both a and b







Solutions

1.A
2.C
3.C
4.A
5.A
6.A
7.C
8.A
9.A
10.D


















5 Banking and SSC : Current Affairs 1)   RBI has restricted Indian entities from making investments in non cooperative countries and territories as per _________ a.  FAT...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science