GK Trick

Current Affairs

1)   For the first time, which Republic Day Chief Guest is neither head of state nor government in 2017?
a. Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan,
b. Crown prince of Abu Dhabi
c. Both of the above are the same
d. Crown prince of Jordan
e. None of the above

2)   What does PMAY-G stand for in terms of rural housing?
a. Pradhan Mantri Aawas Yojana- Grameen
b. Pradhan Mantra Avastha Yojana- Grameen
c. Pradhan Mantri Aawas Yojana- Grahak
d. None of the above
e. All the above

3)   Union Cabinet has approved VPBY 2017 on 23rd Jan 2017. What does it stand for?
a. Vishesh Pension Bima Yojana
b. Varishtha Pension Bima Yojana
c. Vastav Pension Bima Yojana
d. None of the above

4)   What are the features of the Union Cabinet approved IIM Bill 2017?
a. IIMs declared institutions of national importance
b. It enables IIMs to grant degrees rather than diplomas
c. Both of the above
d. Neither of the above

5)   WCD Ministry has released which plan on National Girl Child Day i.e 24th Jan 2017?
a. National Welfare Plan for Children
b. National Welfare Programme for Children
c. National Welfare Scheme for Children
d. None of the above

6)   India and UAE have inked how many agreements to boost bilateral cooperation?
a. 12
b. 13
c. 14
d. 15

7)   How many Kirti chakras have been conferred on the 68th Republic Day 2017?
a. 2
b. 3
c. 4
d. 5

8)   How many Padma Vibhushan awards have been conferred in 2017?
a. 6
b. 7
c. 8
d. 9

9)   Karnataka government has moved an amendment to Prevention of Animal Cruelty Act 1960 by removing which sport?
a. Kambala
b. Jallikattu
c. Bullock carts race
d. Both a and c
e. All the above

10)   Which country issued its first “green bonds” on 24th Jan 2017?
a. Saudi Arabia
b. Germany
c. France
d. None of the above











Solutions

1.C
2.A
3.B
4.C
5.A
6.C
7.A
8.B
9.D
10.C









5 Banking and SSC : Current Affairs 1)   For the first time, which Republic Day Chief Guest is neither head of state nor government in 2017? a. Sheikh Mohammed bin Zayed Al N...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science