GK Trick

Financial Awareness Quiz for Bank Exams

 1. Which Country produces maximum Coal?
(A) China
(B) USA
(C) India
(D) Russia
(E) None of these

 2. The First Industrial Revolution held in which country?
(A) France
(B) Germany
(C) England
(D) USA
(E) None of these

 3. When was the first Industrial Policy declared in India?
(A) 1 April, 1942
(B) 6 April, 1948
(C) 30 April, 1956
(D) 1 January, 1951
(E) None of these

 4. When was the New Industrial Policy declared by Indian Government?
(A) 24 July, 1991
(B) 2 August, 1991
(C) 15 August 1991
(D) 23 December, 1991
(E) None of these

 5. What do you mean by “Black Revolution”?
(A) Village of Krishna
(B) Mining Oil Production
(C) Food Oil Production
(D) None of the above

 6. Dow-Jones is____________.
(A) New-york stock exchange
(B) Bombay stock Exchange
(C) NSE stock Exchange
(D) None of the above

 7. Which is the biggest Commercial bank of India?
(A) Unite Commercial Bank
(B) Punjab National Bank
(C) State Bank of India
(D) Bank of Baroda
(E) None of these

 8. Whose signature is there on one Rupee note?
(A) Finance Secretary
(B) Finance Minister
(C) Governor, SBI
(D) Governor, RBI
(E) None of these

 9. Whose signature is there on 10 Rupee note?
(A) Finance Secretary
(B) Finance Minister
(C) Governor, SBI
(D) Governor, RBI
(E) None of these

 10. When was RBI nationalized?
(A) 1945
(B) 1947
(C) 1949
(D) 1950
(E) None of these











Solutions

1.A
2.C
3.A
4.B
5.B
6.A
7.C
8.A
9.D
10.C






5 Banking and SSC : Financial Awareness Quiz for Bank Exams  1. Which Country produces maximum Coal? (A) China (B) USA (C) India (D) Russia (E) None of these  2. The First Industrial Revolutio...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science