GK Trick

MCQs with answers

1. Which one of the following is the ratio of the loan principal to the appraised value?
a) Combined Loan To Value: (CLTV) ratio
b) Loan-to-Value Ratio
c) Mortgage Loan
d) Statutory Liquidity Ratio

2. What is the product of the share price and number of the company's outstanding ordinary shares?
a) Market Capitalization
b) Market Price
c) Market Trend
d) Treasury Stock

3. Which one of the following pools money from various investors in order to purchase securities?
a) Fund derivative
b) Money fund
c) Mutual fund
d) Pension fund

4. Which one of the following is the Federal regulatory agency that charters and supervises Federal credit unions?
a) AIRCSC
b) ARC
c) CAG
d) NCUA

5. Which one of the following is used when describing the monthly charges on a mortgage?
a) BIS
b) CPI
c) FII
d) PITI

6. Which one of the following allow bank customers to effect transfers of funds from their deposit accounts and other financial transactions at retail establishments?
a) CBS
b) DBS
c) IBS
d) POS

7. Which is the policy that offers multiple coverage combinations for both buildings and contents?
a) PRP
b) REPO
c) UNDP
d) WPI

8. Which one of the following requires lenders to provide "good faith" estimates of settlement costs?
a) FOIA
b) NCUA
c) RESPA
d) TILA

9. Which one of the following is the rate at which the RBI lends money to commercial banks in the event of any shortfall of funds?
a) Benchmark Prime Lending Rate
b) Annual Percentage Rate
c) Bank Rate
d) Repo Rate

10. Which one of the following requires lenders to provide standardized information?
a) TILA
b) RESPA
c) NCUA
d) UCC












Solutions

1.B
2.A
3.C
4.D
5.D
6.D
7.A
8.C
9.D
10.A






5 Banking and SSC : MCQs with answers 1. Which one of the following is the ratio of the loan principal to the appraised value? a) Combined Loan To Value: (CLTV) ratio b) Loan-...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science