GK Trick

Questions for Bank Exams

1. What is the cost of credit expressed as a percentage on a yearly basis called?
a) APR
b) APY
c) WPI
d) None of these

2. What is the percentage rate reflecting the total amount of interest paid on a deposit account called?
a) APR
b) APY
c) WPI
d) None of these

3. In which type of banking, electronic financial transactions are done?
a) E-Banking
b) Internet Banking
c) M-Banking
d) Universal Banking

4. Which one of the following helps the consumers protect their credit identities and recover from identity theft?
a) FACTA
b) FCRA
c) FDCPA
d) FOIA

5. Which one of the following gives consumers the right to see their credit records and correct mistakes?
a) FACTA
b) FCRA
c) FDCPA
d) FOIA

6. Which of the following is the amount of Funds borrowed by the government to meet the expenditures?
a) Fiscal Deficit
b) Current account
c) Fiscal policy
d) Public finance

7. Which one of the following is a set of United State statutes added as Title VIII of the Consumer Credit Protection Act?
a) FACTA
b) FCRA
c) FDCPA
d) FOIA

8. Which one of the following is open for public inspection and copying?
a) FACTA
b) FCRA
c) FDCPA
d) FOIA

9. Which one of the following belongs to the time when a company makes the first offering of the shares to the public?
a) CSO
b) IPO
c) REPO
d) WTO

10. Which one of the following is a financial ratio that gives a measure of a company's ability to meet its financial losses?
a) Cash Reverse Ratio
b) Leverage Ratio
c) Statutory Liquidity Ratio
d) Loan-to-Value Ratio











Solutions

1.A
2.B
3.A
4.A
5.B
6.A
7.C
8.D
9.B
10.B








5 Banking and SSC : Questions for Bank Exams 1. What is the cost of credit expressed as a percentage on a yearly basis called? a) APR b) APY c) WPI d) None of these 2. What is th...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science