GK Trick

CURRENT AFFAIRS September 2015


1.In recently concluded 2015 Singapore General Elections which party led by Prime Minister Lee Hsien Loong has emerged victorious?
Ans-People’s Action Party
2.Who among the following has topped 2015 Fortune’s business list of powerful women?
Ans-Mary Barra, CEO General Motors
3.Inaugural bilateral maritime exercise between India and Australia named AUSINDEX15, commenced on 13 Sept 2015 at?
Ans-Visakhapatnam
4.Union Government has recently announced to extend e-Tourist Visa Scheme to ___ more countries?
Ans-37
5.Which state has recently become the first state in the country to submit State Annual Action Plan under Atal Mission for Rejuvenation and Urban Transformation (AMRUT)?
Ans-Rajasthan
6.Tenth World Hindi Conference on 11 September begun at?
Bhopal, Madhya Pradesh
7.Union Cabinet chaired by the Prime Minister Narendra Modi has recently given its approval to constitute the ____ Law Commission of India (LCI)?
Ans-21st
8.Who was recently appointed as new the Managing Director and CEO of Canara Bank?
Ans-Rakesh Sharma
9.Indian Railways have recently collaborated with which company to create ‘Project Nilgiri’ that will deliver Wi-fi access to around 400 railway stations across India?
Ans-Google
10.Leander Paes along with whom has won US Open Mixed Doubles Title 2015?
Ans-Martina Hingis
5 Banking and SSC : CURRENT AFFAIRS September 2015 1.In recently concluded 2015 Singapore General Elections which party led by Prime Minister Lee Hsien Loong has emerged victorious? Ans-P...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science