GK Trick

English Quiz for SBI Clerk Prelims

Q1. As the shrill, piercing sound of the sirens approached, several of my neighbors’ dogs start to howl.
(a) No correction required
(b) approached, several of my neighbors’ dogs started
(c) approach, several of my neighbors’ dogs starts
(d) approach, several of my neighbors’ dog start
(e) approaches, several of my neighbors’ dogs started

Q2. After reconsidering my original judgments, I feel obliged to reread the book I maligned and which initially seemed so inconsequential.
(a) No correction required
(b) the book in which I maligned what first seemed so inconsequential
(c) the maligned book which I initially deemed inconsequential
(d) the book I malign initially and inconsequentially
(e) the book which I malign inconsequentially

Q3. On arriving at Los Angeles International Airport, his friends met him and took him immediately to his wedding.
(a) No correction required
(b) Arriving at Los Angeles International Airport, his friends who met him immediately took him to his wedding.
(c) When he arrived at Los Angeles International Airport, his friends met him and took him immediately to his wedding.
(d) When he arrived at Los Angeles International Airport, he was taken immediately to his wedding.
(e) On his arrival at Los Angeles International Airport, his friends took him to his wedding.

Q4. Among the members of the legal profession there are many who try to keep their clients out of court and save their clients’ money.
(a) No correction required
(b) ones who try to keep their clients out of court
(c) they who try to keep their clients out of court
(d) many of whom try to keep their clients out of court
(e) many of those who try to keep their clients out of court

Q5. Because she worked the night shift, arriving at 10 p.m. and leaving at 6 a.m.
(a) No correction required
(b) having arrived at 10 p.m. and leaving at 6 a.m.
(c) her arrival at 6 p.m. departure at 10 a.m.
(d) with an arrival at 6 and a departure at 10.
(e) she arrived at 10 p.m. and left at 6 a.m.

Directions (6-10): There are two gaps in each of the following sentences. From the pairs of words given, choose the one that fills the gaps most appropriately. The first word in the pair should fill the first gap.

Q6. The British retailer, M & S, today formally __________ defeat in its attempt to __________ King’s, its US subsidiary, since no potential purchasers were ready to cough up the necessary cash.
(a) admitted, acquire
(b) conceded, offload
(c) announced, dispose
(d) ratified, auction
(e) declare, call

Q7. Early __________ of maladjustment to college culture is __________ by the tendency to develop friendship networks outside college which mask signals of maladjustment.
(a) treatment, compounded
(b) detection, facilitated
(c) identification, complicated
(d) prevention, helped
(e) curing, irritated

Q8. The __________ regions of Spain all have unique cultures, but the __________ views within each region make the issue of an acceptable common language of instruction an even more contentious one.
(a) different, discrete
(b) distinct, disparate
(c) divergent, distinct
(d) different, competing
(e) differing, powerful

Q9. A growing number of these expert professions __________ having to train foreigners as the students end up __________ the teachers who have to then unhappily contend with no jobs at all or new jobs with drastically reduced pay packets.
(a) resent, replacing
(b) resist, challenging
(c) welcome, assisting
(d) are, supplanting
(e) requires, scolding

Q10. Companies that try to improve employees’ performance by __________ rewards encourage negative kinds of behavior instead of __________ a genuine interest in doing the work well.
(a) giving, seeking
(b) bestowing, discouraging
(c) conferring, discrediting
(d) withholding, fostering
(e) delivering, furnishing

Directions (11-15): Rearrange the following six sentences (A), (B), (C), (D), (E)and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

(1) It was after the war that we thought of the question of family planning.
A. If parents could not feed those they already had, could they add more to the family?
B. Seeing the distress and deplorable living conditions in Chinatown after the war led caring people to find ways and means to help.
C. The government gave them food, huge pots of rice, vegetables and fruits.
D. I started the first feeding center for children in a converted mentorship.
E. All we had to do was organize the children.
F. Children were running wild.
(8) They were like wild animals.

Q11. Which of the following is the FIRST sentence in the above rearrangement?
(a) B
(b) D
(c) E
(d) C
(e) A

Q12. Which of the following is the SECOND sentence in the above rearrangement?
(a) B
(b) D
(c) E
(d) C
(e) A

Q13.  Which of the following is the THIRD sentence in the above rearrangement?
(a) B
(b) C
(c) D
(d) F
(e) A

Q14. Which of the following is the FOURTH sentence in the above rearrangement?
(a) B
(b) D
(c) E
(d) C
(e) A

Q15. Which of the following is the LAST(SIXTH) sentence in the above rearrangement?
(a) B
(b) D
(c) F
(d) C
(e) A














 SOLUTIONS

1.B
2.A
3.C
4.A
5.E
6.B
7.C
8.A
9.A
10.D
11.E
12.A
13.C
14.D
15.C

5 Banking and SSC : English Quiz for SBI Clerk Prelims Q1.  As the shrill, piercing sound of the sirens  approached, several of my neighbors’ dogs start  to howl. (a) No correction required (b...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science