GK Trick

English Synonyms Quiz For SBI Clerk

Direction (1-15) Choose among the following that best expresses the meaning of the given word.

Q1. BARGE
(a) Shove
(b) Shout
(c) Interpret
(d) Plead

Q2. PROFITEERING
(a) Confession
(b) Vagary
(c) Diagnosis
(d) Exploitation

Q3. VOLTE-FACE
(a) Cancellation
(b) Enactment
(c) Normality
(d) Expansion

Q4. OBVERSE
(a) Inhibition
(b) Abatement
(c) Counterpart
(d) Stronghold

Q5. CRIMP
(a) Inspect
(b) Wrinkle
(c) Overlook
(d) Upgrade

Q6. UPTIGHT
(a) Antsy
(b) Relaxed
(c) Adroit
(d) Animated

Q7. PROSPECTIVE
(a) Secured
(b) Equality
(c) Intended
(d) Thrifty

Q8. DECREE
(a) Crime
(b) Command
(c) Title
(d) Award

Q9. GLOAMING
(a) Daybreak
(b) Sundown
(c) Dawn
(d) Forenoon

Q10. ORDAIN
(a) Dictate
(b) Violate
(c) Infringe
(d) Cede

Q11. IRE
(a) Cunning
(b) Fury
(c) Quirk
(d) Joyous

Q12. LABILE
(a) Equilibrium
(b) Variable
(c) Stable
(d) Scarce

Q13. FORTITUDE
(a) Prudence
(b) Allow
(c) Courage
(d) Indifferent

Q14. REPAST
(a) Futurity
(b) Feast
(c) Expound
(d) Scrimp

Q15. SCRAWL
(a) Inspect
(b) Scribble
(c) Deny
(d) Comfort












 SOLUTIONS

1.A
2.D
3.A
4.C
5.B
6.A
7.C
8.B
9.B
10.A
11.B
12.B
13.C
14.B
15.B


5 Banking and SSC : English Synonyms Quiz For SBI Clerk Direction (1-15) Choose among the following that best expresses the meaning of the given word. Q1. BARGE (a) Shove (b) Shout (c) Inter...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science