GK Trick

CURRENT AFFAIRS ASKED TODAY IN LIC AAO EXAM



like emoticon like emoticon
Q1. What is Syria capital?
Ans- Damascus
Q2. What is Luxembourg capital?
Ans- Luxembourg City
Q3. Balram Jakhar was a -------, who died in February 2016.
Ans- Congress Veteran Leader
Q4. The government approved a 'viability gap funding' (VGF) of Rs 5,050 crore for setting up over 5,000 MW of grid linked ----- under the Jawaharlal Nehru National Solar Mission.
Ans- Solar Power Projects
Q5.Bajrang Punia is related to-
Ans- Wrestler
Q6. World Haemophilia day observed on?
Ans- 17 April
Q7. Lalitpur Power Generation Company Limited is a coal-based thermal power plant located in Mahroni Tehsil in Lalitpur district, ----------.
Ans- Uttar Pradesh
Q8. Brandom Macculum hails from which country?
Ans-News Zealand
Q9.Buxa National Park situated in-
Ans- West Bengal
Q10. Ms.Yamini Krishnamurthi has been honored with by the government of India for ----
Ans- Classical Dance
Q11. India signed a $250 million loan agreement with the World Bank for ----- Kosi Basin Development project,
Ans- Bihar
12. The Chief Minister of Arunachal Pradesh?
Ans - Kalikho Pul
13. World Economic and Prospects published by?
Ans - World Bank
14. IBSAMAR 2016 conducted at?
Ans - Goa, India
15. Asian wrestling championship held at?
Ans - Bangkok, Thailand
16. Which film has been honored with Best Children film in Berlin festival?
Ans - Ottal
17. Asian Indoor Athletics Championship 2016 was held at ----,
Ans - Doha, Qatar
18. State-owned ONGC board has approved an investment of Rs 5,050 crores for drilling wells in -----
Ans - Tripura
5 Banking and SSC : CURRENT AFFAIRS ASKED TODAY IN LIC AAO EXAM like emoticon   like emoticon Q1. What is Syria capital? Ans- Damascus Q2. What is Luxembourg capital? Ans- Luxembourg City Q3. B...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science