GK Trick

Useful Questions for Upcoming Railway Recruitment Board (RRB)



Useful Questions for Upcoming Railway Recruitment Board (RRB)

like emoticon like emoticon

1.National Institute of Oceanography is located in which city?

Ans-Panaji


2.Air India on 7th March flew"world's longest"all-women-operated flight from Delhi TO which City?

Ans-SanFrancisco


3.which is female harmone?

Ans- Estrogen


4.Central Drug Research Institute is located in?

Ans- Lucknow


5.Thumba Rocket Launching satelite is located in?

Ans-Kerela


6. The C. K. Nayudu Trophy is related to which sport?

Ans-Cricket


7.The earliest known Indian script is-

Ans-Brahmi script


8.How many times the preamble was amended?

Ans-Once


9.The state with the lowest population in India is?

Ans-Sikkim


10.How many Island does Lakshwadeep consists of-

Ans-36


11.Which Mughal Emperor donated land for construction of Golden Temple at Amritsar?

Ans-Akbar


12.All India Radio commenced operations in?

Ans-1936
5 Banking and SSC : Useful Questions for Upcoming Railway Recruitment Board (RRB) Useful Questions for Upcoming Railway Recruitment Board (RRB) like emoticon like emoticon 1.National Institute of Oceanography is located i...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science