GK Trick

Basic GK Questions

1.When a gas is turned into a liquid, the process is called
Ans-Condensation

2.Which of the following parts of the sun is easily visible only during a total solar eclipse?
Ans-Corona

3.The fastest-running terrestrial animal is
Ans-Cheetah

4.In India, which one of the following States has the largest inland saline wetland?
Ans-Rajasthan

5 Which among the following has the world's largest reserves of Uranium?
Ans-Australia

6.The Country known as Sugar bowl of the World?
Ans-Cuba

7.Australia was discovered by
Ans-James cook

8.The earlier name of New york city was?
Ans-New Amsterdam

9.The country also known as country of copper?
Ans- Zambia

10.The longest river in the world is?
Ans-River Nile

11.The Biggest Delta in the world is?
Ans-Sunderbans

12.The country which is largest producer of Rubber And Tin in the World?
Ans-Malaysia

13.VAT was first introduced in which country?
Ans-France

14.Entomology is the science that studies
Ans-Insects

15.First China War was fought between-
Ans-China And Britain

16.Coral reefs in India can be found in
Ans-Rameshwaram

17.The great Victoria Desert is located in
Ans-Australia

18.The ratio of width of our National flag to its length is
Ans-2:3

19.The words 'Satyameva Jayate' inscribed below the base plate of the emblem of India are taken from
Ans-Mundak Upanishad

20.The National Anthem was first sung in the year
Ans-1911

5 Banking and SSC : Basic GK Questions 1.When a gas is turned into a liquid, the process is called Ans-Condensation 2.Which of the following parts of the sun is easily visible ...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science