GK Trick

Sentence Connectors for SBI Clerk Prelims

Directions (01-15): In the question given below few sentences are given which are grammatically correct and meaningful. Connect them by the word given above the statements in the best possible way without changing the intended meaning. Choose the best possible combination as your answer accordingly from the options to form a correct, coherent sentence.

Q1. LIKEWISE

(I) We are justified in concluding, therefore, that among the Greeks and Romans

(II) The examination of the liver was the basis of divination in the case of the sacrificial animal

(III) This is the crux of the draft Cauvery water management scheme filed in the Supreme Court on Monday during the short pause between polling
(IV) And counting in the crucial Karnataka Assembly elections
(a) (II)-(III)
(b) (I)-(II)
(c) (III)-(IV)
(d) (I)- (IV)
(e) (II)-(IV)

Q2. BESIDES
(I) I should make too good a target for the French
(II) Those which the astronomers use
(III) I am afraid I should hardly be able to climb onto a horse
(IV) There are a great many instruments
(a) (II)-(IV)
(b) (I)-(II)
(c) (I)-(III)
(d) both (I)-(III) & (IV)-(II)
(e) (IV)-(II)

Q3. HOWEVER
(I) We have also submitted the concerned report in the Supreme Court
(II) If you'd told me about it earlier, I could've been free
(III) The Delhi police has filed the chargesheet on medico legal and psychology analysis
(IV) Tomorrow I have plans to go back
(a) (II)-(IV)
(b) (IV)-(III)
(c) (I)-(II)
(d) (II)-(III)
(e) (I)-(III)

Q4. HENCE
(I) As per the agreement, the consultancy will have the responsibility of planning, designing, and management of each project
(II) Any portion of the underground rhizome when broken off is capable of producing a new plant
(III) The difficulty of eradicating them when once established
(IV) The contract period is for the next three years
(a) (I)-(IV)
(b) both (II)-(III) & (I)-(IV)
(c) (II)-(IV)
(d) (III)-(IV)
(e) (II)-(III)

Q5. NEVERTHELESS
(I) The school uniform was an unattractive green
(II) I must tell you that we are alive
(III) The headmaster refused to consider changing it to another color
(IV) That we reached home safely, and that we speak of you daily, and enjoy your interesting letters very much
(a) (IV)-(II)
(b) both (I)-(III) & (II)-(IV)
(c) (III)-(I)
(d) (I)-(II)
(e) (III)-(IV)

Q6. ALTHOUGH
(I) I try very hard not to force issues
(II) I find it very difficult to avoid them
(III) It was strange being in Quinn's room
(IV) The only remnants of him were his machines
(a) (I)-(III)
(b) both (I)-(III) & (II)-(IV)
(c) both (I)-(II) & (III)-(IV)
(d) (IV)-(II)
(e) (II)-(III)

Q7. STILL
(I) Alex had presented the issue as responsibility
(II) Field inspection will be conducted and status reports will be prepared
(III) The consultants will deploy their staff in the city within a month
(IV) Not money
(a) (III)-(II)
(b) (I)-(III)
(c) (IV)-(II)
(d) (I)-(IV)
(e) bot (I)-(III) & (IV)-(II)

Q8. BUT
(I) In business transactions Alex was frugal with his money
(II) When it came to his family, he was generous
(III) She was dull and inattentive
(IV) I tried hard to teach her my sign language
(a) (I)-(IV)
(b) (I)-(III)
(c) (IV)-(II)
(d) (I)-(IV)
(e) both (I)-(II) & (IV)-(III)

Q9. INSTEAD
(I) As per the agreement, the consultancy will have the responsibility of planning, designing, and management of each project
(II) His lips seeking hers urgently all the while
(III) The contract period is for the next three years
(IV) He assisted her
(a) (IV)-(II)
(b) (II)-(III)
(c) (I)-(III)
(d) (III)-(IV)
(e) (IV)-(I)

Q10. THOUGH
(I) He actually smiled
(II) It was so brief that she questioned whether she had imagined it
(III) I encountered some severe storms
(IV) I was never cast away nor distressed in any weather
(a) (II)-(I)
(b) (IV)-(I)
(c) both (I)-(II) & (IV)-(III)
(d) (IV)-(III)
(e) (I)-(III)

Q11. THEREFORE
(I) But his thoughts--the simplest, clearest
(II) The DPS leader said auto-rickshaw drivers had drawn his attention to the harassment
(III) they were facing at the hands of the authorities, at several places during his padayatra
(IV) And most terrible thoughts--would give him no peace
(a) (IV)-(I)
(b) (I)-(IV)
(c) (II)-(III)
(d) (III)-(IV)
(e) (I)-(II)

Q12. MOREOVER
(I) When at the pond
(II) He is incredibly handsome
(III) I wished sometimes to add fish to my fare for variety
(IV) The new professor is smart and
(a) both (I)-(III) & (IV)-(II)
(b) (I)-(II)
(c) both (I)-(IV) & (II)-(III)
(d) (II)-(III)
(e) (III)-(IV)

Q13. AND
(I) The accident did a hell of a job
(II) The long coma and operations further messed him up
(III) The Bill conflates the definition of migrants, people who shift voluntarily, with that of refugees
(IV) Who are forced to do so under duress giving them a claim to humanitarian protection.
(a) (IV)-(III)
(b) (II)-(III)
(c) (I)-(II)
(d) (I)-(III)
(e) (I)-(IV)

Q14. YET
(I) When Carmen's father died, she thought she was alone in the world
(II) He would want to know
(III) If he did, he might try to drive in on icy highways
(IV) All these people had been there for her
(a) (II)-(IV)
(b) (I)-(II)
(c) both (IV)-(II) & (III)-(I)
(d) (IV)-(III)
(e) both (I)-(IV) & (II)-(III)

Q15. ALONG WITH
(I) He found what he was looking for on the bottom shelf
(II) Other oversized volumes
(III) The smell of cigarette smoke and beer clung to his clothes
(IV) A whiff of malt whisky
(a) (IV)-(I)
(b) (III)-(IV)
(c) (II)-(III)
(d) both (I)-(II) & (III)-(IV)
(e) (I)-(III)











SOLUTIONS

1.B
2.D
3.A
4.E
5.B
6.C
7.D
8.E
9.A
10.C
11.B
12.A
13.C
14.E
15.D


5 Banking and SSC : Sentence Connectors for SBI Clerk Prelims Directions (01-15): In the question given below few sentences are given which are grammatically correct and meaningful. Connect them by the...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science