GK Trick

Banking Current Affairs

1)   SEBI has allowed celebs to endorse which products?
a. Stocks and shares
b. Mutual funds
c. Dividends
d. Insurance

2)   A banana research center is being established in which district of Bihar?
a. Vaishali
b. Ara
c. Muzzafarpur
d. None of the above

3)   Who won the vote of confidence in Goa?
a. BJP
b. INC
c. GKP
d. MGP

4)   Who has been sworn in as the 26th CM of Punjab?
a. G. Badal
b. Capt. Amarinder Singh
c. Navjot Sidhu
d. None of the above

5)   FTII and Canon signed an MoU to promote ________
a. Film education
b. Film funding
c. Film production
d. None of the above

6)   What does TIES stand for?
a. Trade Infrastructure for Export Scheme
b. Trade Investment for Export Scheme
c. Trade India for Export Scheme
d. None of the above

7)   Union Cabinet on 15th March 2017 approved MoU for border haats with which country?
a. Bangladesh
b. Burma
c. Bhutan
d. Borneo

8)   Which singer turned Union Minister has been appointed vice president of U-17 FIFA World Cup committee?
a. Babul Supriyo
b. Hema Malini
c. Lata Mangeshkar
d. None of the above

9)   Royal assent has been given to Brexit bill to trigger which article of the EU Lisbon Treaty?
a. Article 50
b. Article 51
c. Article 52
d. Article 53

10)   The students of MIT-Pune and IBM have developed which robot to assist senior citizens in everyday tasks?
a. Chintu
b. Mintu
c. Chintan
d. None of the above

11)   What will be the impact of World Bank approving US$175 for India's Hydrology Project?
a. Strengthening the capacity of existing institutions to assess the water situation
b. Equipping them with real time flood forecast systems across the nation
c. Helping new states to better manage water flows from reservoirs
d. All of the above

12)   Union Cabinet on 15th March 2017 approved the National Health Policy for _________
a. Increasing public healthcare expenditure to 2.5 percent of GDP
b. Allocation of more than two-thirds of the resources towards primary healthcare
c. Both of the above
d. Neither of the above













Solutions

1.B
2.A
3.A
4.B
5.A
6.A
7.A
8.A
9.A
10.A
11.D
12.C







5 Banking and SSC : Banking Current Affairs 1)   SEBI has allowed celebs to endorse which products? a. Stocks and shares b. Mutual funds c. Dividends d. Insurance 2)   A banana ...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science