GK Trick

Banking Current Affairs

1)   Which Congress legislator was a minister in the Rangswamy government in 2011?
a. K. Chandrakasu
b. H. Chandrakasu
c. M. Chandrakasu
d. None of the above

2)   Veteran journalist Arvind Padmanabham was associated with which media groups?
a. IANS
b. PTI
c. ToI
d. All of the above

3)   Name the cultural festival held in Egypt to showcase India.
a. India by the Nile
b. Ganga and the Nile
c. Nile and India
d. None of the above

4)   Comprehensive web platform showcasing government performance has been launched in Karnataka called _______
a. Parichay
b. Parivartan
c. Pratibimba
d. None of the above

5)   Which country has the highest bribery rate in the Asia Pacific region?
a. Japan
b. China
c. Pakistan
d. None of the above

6)   Aishwariya Rai Bachchan has won the IFFAA best actress award for _________
a. Sarabjit
b. Ae Dil Hai Mushkil
c. Provoked
d. None of the above

7)   The Science and Technology ministry is set to reproduce Buddhist Circuit monuments using ______.
a. 3-D systems
b. Cyber-physical systems
c. Virtual reality
d. All of the above

8)   Which country is developing stealth military drones to evade anti-aircraft weapons?
a. China
b. Japan
c. North Korea
d. None of the above

9)   Tehran tested a ballistic missile in the first week of March called _________ .
a. Hormoz 1
b. Hormoz 3
c. Hormoz 2
d. None of the above

10)   Who is South Korea's first democratically elected leader forced from office?
a. Kim Dae Jung
b. Lee Myung Bak
c. Roh Moo Hyun
d. Park Guen-hye












Solutions

1.C
2.A
3.A
4.C
5.D
6.A
7.D
8.A
9.C
10.D






5 Banking and SSC : Banking Current Affairs 1)   Which Congress legislator was a minister in the Rangswamy government in 2011? a. K. Chandrakasu b. H. Chandrakasu c. M. Chandrakasu...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science