GK Trick

BANKING AWARENESS

1. Union Minister of State for Atomic Energy for Space is ___________
A.) Piyush Goyal
B.) Dr. Jitendra Singh
C.) V. K. Singh
D.) Maneka Gandhi

2. Commercial arm of ISRO is ______
A.) ANTRAX
B.) ANTRIX
C.) ANTRAX
D.) ANDROID

3. New TRAI (Telecom Regulatory Authority of India) Chairman is _________
A.) R. S. Sharma
B.) K. V. Chowdary
C.) Prashant Pathrabe
D.) Prof Sanghmitra Bandyopadhyay

4. ISRO achieved a huge milestone as it successfully tested latest and most powerful cryogenic engine for 800 seconds on 20th July 2015. This full duration test was performed successfully at _________
A.) Thumba, Kerala
B.) Sriharikota, Andhra Pradesh
C.) Chandipur, Odisha
D.) Mahendragiri, Tamilnadu

5. "Father of Indian Missile Science" is ______
A.) A. P. J. Abdul Kalam
B.) P. K. Iyengar
C.) C. V. Raman
D.) Sir Jagadish Chandra Bose

6. The list of Important days given. Locate the correct option ?
A.) National Broadcasting Day - 23rd July
B.) World Blood Donors Day - 14th June
C.) National Doctor's Day - 1st July
D.) All of these

7. On 25th July 2015, to ensure round the clock electricity supply to farmers and rural households, "Deen Dayal
Upadhyaya Gram Jyoti Yojana" launched at _______
A.) Suratgarh
B.) Patna
C.) Varanasi
D.) New Delhi

8. The ICC World Twenty 20 cup 2016 hosts by _________
A.) India
B.) Bangladesh
C.) Sri Lanka
D.) England

9. Trophy and Sport / Game event given, Pick the correct combination.
A.) Cricket - ICC World Cup, Ashes cup, Ranji Trophy, Deodhar Trophy, Duleep Trophy, Irani Trophy
B.) Football - FIFA cup, Durand Cup, Rovers Cup, Santosh Trophy, Subroto Cup
C.) Hockey - Agha Khan Cup, Beighton Cup, Dhyan Chand Trophy, Murugappa Gold Cup
D.) All of above

10. Who is the winner of Tour De France 2015 ?
A.) Alejandro Belmonte (Spain)
B.) Chris Froome (Kenyan born British)
C.) Vincenzo Nibali (Italy)
D.) Fabian Cancellara (Switzerland)













Solutions

1.B
2.B
3.A
4.D
5.A
6.D
7.B
8.A
9.D
10.B







5 Banking and SSC : BANKING AWARENESS 1. Union Minister of State for Atomic Energy for Space is ___________ A.) Piyush Goyal B.) Dr. Jitendra Singh C.) V. K. Singh D.) Manek...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science