GK Trick

English Questions For NABARD Grade-A Exam 2017

Direction ( 1-15) : In the following passage some of the words have been left out, each of which is indicated by a number. Find the suitable word from the options given against each number and fill up the blanks with appropriate words to make the paragraph meaningfully complete.

What makes paper money so valuable? After all, in (1) to commodity money like gold and silver (2)  have been in use (3) centuries, these printed pieces of paper (4) very little intrinsic value. Yet they get (5)for valuable goods every day. In fact, the sale of almost any good today (6)money being accepted (7) the seller. The usual answer (8) by economists to explain this paradox has to do with the coercive (9)of government. (10)the government mandates that citizens must accept paper money issued by it in any transaction, they argue, paper money attains value. It is (11) that other economists doubt (12) people will accept paper currency as money, even if it is the government that forces them to use it. historically, paper currencies became (13) only (14) they were initially backed by (15) like gold and silver.

Q1.
(a)combining
(b)talking
(c)relation
(d) contrast
(e)none of these

Q2.
(a)which
(b)who
(c)it
(d)than
(e) none of these

Q3.
(a)since
(b)for
(c)during
(d)in
(e) none of these

Q4.
(a)has
(b)had
(c)have
(d)is
(e)none of these

Q5.
(a)formed
(b)exchanged
(c)called
(d)issued
(e)none of these

Q6.
(a)involves
(b)initiate
(c)create
(d)invite
(e)none of these

Q7.
(a)to
(b)by
(c)in
(d)from
(e)none of these

Q8.
(a)assumed
(b)related
(c)exclaimed
(d)provided
(e)none of these

Q9.
(a)ambition
(b)thought
(c)power
(d)nature
(e)none of these

Q10.
(a)starting
(b)at
(c)for
(d)since
(e)none of these

Q11.
(a)noteworthy
(b)repudiate
(c)admirable
(d)ignorable
(e)none of these

Q12.
(a)weather
(b)as
(c)whether
(d)because
(e)none of these

Q13.
(a)acceptable
(b)commitment
(c)avoidable
(d)durable
(e)none of these

Q14.
(a)since
(b)due
(c)being
(d)because
(e)none of these

Q15.
(a)pillars
(b)commodities
(c)material
(d)seller
(e)none of these











 Solutions

1.D
2.A
3.B
4.C
5.B
6.A
7.B
8.D
9.C
10.D
11.D
12.C
13.A
14.D
15.B




5 Banking and SSC : English Questions For NABARD Grade-A Exam 2017 Direction ( 1-15) : In the following passage some of the words have been left out, each of which is indicated by a number. Find the suitabl...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science