GK Trick

Computer Questions for IBPS RRB Mains 2017

Q1. What does the SMTP in an SMTP server stand for?
(a) Simple Mail Transfer Protocol
(b) Serve Message Text Process
(c) Short Messaging Text Process
(d) Short Messaging Transfer Protocol
(e) Simple Messaging Text Process

Q2. Which among the following was the first graphical web browser?
(a) Mosaic
(b) WAIS
(c) CERN
(d) Gopher
(e) None of the above

Q3. Inheritance is the ability of an object to pass on its characteristics to its :
(a) subclasses
(b) off-spring
(c) super classes
(d) parents
(e) none of the above

Q4. What does the computer Motherboard contains that houses setting configurations and is powered by the onboard battery?
(a) DRAM
(b) RAM
(c) CMOS
(d) CPU
(e) None of these

Q5. Which type of system can learn and adjust to new circumstances by themselves?
(a) Database management system
(b) Expert systems
(c) Geographical systems
(d) Neural networks
(e) File based systems

Q6. What is the maximum size of text field in Access?
(a) 6400 characters
(b) 6880 characters
(c) 6499 characters
(d) 255 characters
(e) None of these

Q7. Which among the following term is used for: Unauthorized copying of software to be used for personal gain instead of personal backups?
(a) program thievery
(b) data snatching
(c) software piracy
(d) program looting
(e) data looting

Q8. Type _______to start a numbered list, and then press SPACEBAR or the TAB key.
(a) 1#
(b) 1$
(c) 1.
(d) 1*
(e) None of these

Q9. A/(n) ___________ is an object embedded in a web page or email, which unobtrusively (usually invisibly) allows checking that a user has accessed the content.
(a) email
(b) virus
(c) web beacon
(d) spam
(e) firewall

Q10. What type of technology allows you to use your finger, eye, or voice print to secure your information resources?
(a) Haptics                                      
(b) Caves
(c) Biometrics                  
(d) RFID
(e) All of above

Q11. What is Disk operating system referred for?
(a) Memory management system
(b) Operating system which contains the disk-oriented commands and uses disk devices for permanent storage
(c) DOS
(d) Both (b) and (c)
(e) None of these

Q12. What is included in an e-mail address?
(a) Domain name followed by user’s name
(b) User’s name followed by domain name
(c) User’s name followed by postal address
(d) User’s name followed by street address
(e) None of these

Q13. Which of the following communications modes support two-way traffic but in only one direction of a time?
(a) simplex
(b) half-duplex
(c) three-quarters duplex
(d) All of the above
(e) None of these

Q14. Where are the files deleted from the hard disk sent to?
(a) recycle bin
(b) floppy disk
(c) clipboard
(d) clipart
(e) dekstop

Q15. Which number system is used by computers to store data and perform calculations?
(a) binary
(b) octal
(c) decimal
(d) hexadecimal
(e) None of these













Solutions

1.A
2.A
3.A
4.C
5.D
6.D
7.C
8.C
9.C
10.C
11.D
12.B
13.B
14.A
15.A




5 Banking and SSC : Computer Questions for IBPS RRB Mains 2017 Q1. What does the SMTP in an SMTP server stand for? (a) Simple Mail Transfer Protocol (b) Serve Message Text Process (c) Short Messaging...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science